SNS odlučila: Izbori ove godine?

Najveća stranka vladajuće koalicije SNS odučila da ove godine ipak ide na vanredne parlamentarne izbore, piše Blic. Sledeći premijer tako bi mogao biti Vučić.

Izvor: Blic

Utorak, 08.01.2013.

08:11

Default images

Blic piše i da su već u opticaju dva datuma za vanredne parlamentarne izbore - april ili septembar.

Međutim, konačna odluka o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora zavisiće od razvoja pregovora sa Kosovom i EU, saznaje taj list iz izvora bliskih vrhu vladajuće koalicije.

Naime, datum eventualnih izbora u Srbiji zavisi od toga da li će nam Brisel dati datum za pregovore o članstvu, što bi trebalo da bude poznato pre marta, kada se održava novi sastanak čelnika EU. "Ako EU bude od Srbije tražila nove ustupke vezane za Kosovo, to će biti signal da od datuma za otpočinjanje pregovora o članstvu nema ništa i onda bi se sa izborima moglo ići već u aprilu", piše "Blic".

Ako pak Srbija dobije taj datum od EU, što je u ovom trenutku malo verovatno, dodaje se u tom listu, onda bi se sa izborima sačekalo do jeseni. Izvor lista navodi da će, ako se otvore pregovori, oni početi s poglavljima 23 i 24, a oni se odnose na pravosuđe i borbu protiv korupcije i kirminala, i da će se nakon toga ići na izbore.

Isti izvor napominje da je lider SNS Aleksandar Vučić više nego odlučan u tome da se na vanredne izbore ide.

"Vučić želi najpre da kapitalizuje popularnost koju on i njegova stranka imaju, a koja je najviše zarađena borbom protiv korupcije i hapšenjem Miroslava Miškovića. Vučić želi izbore, jer zna da sa ovakvom vladom i ministrima ne može da napravi bilo kakav pomak na polju ekonomije i boljeg života građana i da će se podrška koju sad ima vremenom istopiti. Kakvu ćemo vladu posle imati, to sada nije moguće predvideti. Jedino izvesno jeste da bi Vučić bio novi premijer", navodi izvor "Blica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

504 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: