Doba seksualne i druge izopačenosti

Mitropolit Amfilohije u božićnoj poruci kaže da svet živi u vremenu afirmacije nagonskog totalitarizma koji razara porodicu i legalizuje seksualne izopačenosti.

Izvor: Beta

Petak, 04.01.2013.

17:06

Default images

On je optužio svetske organizacije da stoje iza globalne seksualne revolucije, a medije da su globalni trovači koji šire totalitarne zaraze.

"Ova revolucija novog (prastarog) paganskog totalitarizma.... u ime polnog zadovoljenja, pretvara materinu utroba iz radionice života u radionicu smrti, legalizuje sve seksualne izopačenosti, od sodomije do pederastije", naveo je mitropolit Srpske pravoslavne crkve.

On je istakao da se Crkva svim svojim bićem i svedočenjem protivi "protivprirodnom, beslovesnom i jalovom raspaljivanju muškog na muško i ženskog na žensko".

Medije, posebno savremenu televiziju, nazvao je globalnim trovačima i igračima u širenju totalitarne zaraze
, bez presedana u istoriji, a svetske organizacije da stoje iza globalne seksualne revolicije i da ogromnim novcem finansiraju navodno kvalitetne, nove obrazovne ustanove.

"Pornografija i sve njene nastranosti od homoseksualizma do pedofilije postali su biznis koji se meri milijardama. Poslednjih četrdesetak godina ona se eksplozivno proširila i dospela do najzabačenijeg kutka zemlje. Ovaj duhovni otrov negovanja razvrata i svih polnih nastranosti od malih nogu neuporedivo je zarazniji i dugoročno opasniji za ljudsko zdravlje od bilo kakve droge ili zatrovane hrane", smatra mitropolit Amfilohije. Mitropolit Amfilohije je ocenio i da je današnja globalna, kulturna revolucija antihrišćanska i zatrovana neizlečivim porivom samouništenja i samoubilaštva.

On je naveo da je globalna seksualna revolucija utoliko demonskija i opasnija ukoliko iza nje stoje svetske organizacije s ogromnim finansijskim sredstvima koje finansiraju te navodno kvalitativno nove obrazovne ustanove.

"U stvari, radi se o dobro plaćenim aktivistima ovog novog globalnog totalitarizma moralne destrukcije i primitivizma", kazao je mitropolit crnogorsko-primorski.

On podseća da crkva poziva na ukroćenje ljudskih nagona i na njihovu bogodanu upotrebu u pravo vreme i za ostvarenje pravih ciljeva, na uzdržavanje od polnih odnosa pre braka, mimo braka, kao i na "celomudrenost" u samom braku.

Amfilohije upozorava da je danas na delu obesmišljavanje svetinje braka u funkciji razaranja porodice i istakao da je ljubav Božja stvorila čoveka, muško i žensko radi novog rađanja i nastavka svukupne tvorevine Božje i da je iz tog razloga brak za Crkvu svetinja ostvarivanja jedinstva muškarca i žene.

"Sve se više, čak i u obrazovanju, forsira rani razvrat i seksualnost, bez obzira na opšte ljudsko iskustvo koliko je to pogubno za čovekovo
zdravlje, jer dolazi do ranih trudnoća i abortusa, širenja polno prenosivih bolesti, kao i onesposobljavanja mladih naraštaja za istinsku
ljubav i vezanost", navodi Amfilohije.

"Kada jedno društvo ili civilizaciju napuste zdrava moralna pravila življenja, onda nakon samo nekoliko generacija ono propada i nestaje sa svetske istorijske pozornice, upozorio je mitropolit Amfilohije u Božićnoj poruci dostavljenoj medijima .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

192 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: