Radi se na susretu Milanović-Dačić

Zagreb -- Hrvatska ministarka spoljnih Vesna Pusić kaže da se radi na pripremi susreta premijera Hrvatske i Srbije, ali nije želela da kaže kada će i gde do susreta doći.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Na Božićnom prijemu Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Zagrebu, Pusićeva je potvrdno odgovorila na pitanje novinara hoće li do susreta dva premijera doći u prvoj polovini godine.

Hrvatska ministarka je dodala da teme prvog susreta tek treba dogovoriti, ali da su glavne vezane za probleme iz ratne prošlosti, trgovinu i budućnost u EU, podsetivši da se već dva puta srela s ministrom spoljnih poslova Srbije Ivanom Mrkićem.

Tradicionalnom Božicnom prijemu koji organizuje lider SNV-a Milorad Pupovac, prisustvovali su premijer Zoran Milanović, predsednik Sabora Josip Leko i više ministara. Hrvatski predsednik Ivo Josipović za razliku od prethodnih godina, ove godine nije bio na prijemu.

Pupovac je u obraćanju gostima rekao da odnosi u regionu, pa i izmedju Srbije i Hrvatske mogu biti predmet različitih turbulencija, ali da promene vlasti izvedene demokratski ne treba da budu prepreka za saradnju.

Lider SNV-a je izrazio uverenje da će dve vlade što pre početi da obnavljaju saradnju.

Politika

strana 1 od 197 idi na stranu