Izbodeni stranci se oporavljaju

Dvojica Tunišana, Slovenac i državljanin BiH, koji su izbodeni nožem tokom novogodišnjeg slavlja na Trgu Republike, uspešno se oporavljaju.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.01.2013.

14:34

Default images

Državljani Tunisa su posle intervencije u Urgentnom centru prebačeni su na Prvu Hiruršku kliniku.

Na Odeljenju poluintenzivne nege Klinike za vaskularnu hirurgiju smešteni su Krešo Sekulić iz Banjaluke i Damjan Cmager iz Maribora, koji su zadobili ubodne rane u predelu natkolenice. Policija traga za napadačem, a kako B92 nezvanično saznaje, još uvek nema većih pomaka u istrazi.

Dvojica državljana Tunisa, Muhamed Ajman (22) i Slim Bin Salaha (25), koji su sa grupom od 120 turista iz ove zemlje stigli na doček u Beograd, zadobila su više ubodnih rana u stomak i leđa i posle intervencije u Urgentnom centru prebačeni su na Prvu Hiruršku kliniku gde se uspešno oporavljaju.

Tunišanin Aijman je u Beograd došao pošto mu je jedan prijatelje rekao da je u Beogradu lepo pa je zato izabrao da u Beogradu dočeka Novu godinu i mnogo se tome radovao. Sada je tužan, uplašen, razočaran. Za B92 je isprčao kako se sve dogodilo.

"Da, ja sam video tog napadača. Moj prijatelj i ja smo igrali uz muziku, a onda nam je prišao čovek sa još jednim verovatno njegovim drugom, gledao nas je, obišao oko nas, a onda iznenada je krenuo da mene i mog druga ubada nožem. Potom se okrenuo i pobegao".

Teško je nožem povređen i novinar Krešo Sekulić, koji je na doček u Beograd došao iz Republike Srpske. I on je video napadača koji je u pratnji dvojice mladića prišao grupi mladih iz Republike Srpske koji su se veselili.

"Prvo nas je verbalno lakše, 'ajmo reći napao, a nakon toga smo pokušali da pređemo na neko drugarstvo, kao slavimo Novu godinu da ne bude problema, ali on to nije prihvatio. Nismo videli da ima nikakvo oružje kod sebe, ja sam jednostavno osetio da me je potapšao po butini, pošto sam bio na izdignutom položaju ali sam nakon toga uvideo da me je ubo nečim, jer je krenula krv da lije. Nakon toga sam video da je isto kolegu ubo", ispriačao nam je Sekulić.

Napadač je svim povređenima naneo teške telesne povrede. Svi su bili životno ugroženi u trenutku kada su dopremljeni u Urgentni centar, ali sada su svi van živtone opasnosti, kaže Dušan Jovanović, zamenik direktora Urgentnog centra.

Policija još uvek traga za napadačem koji je u novogodišnjoj noći povredio sedam osoba.

Pre godinu i po dana dogodio se sličan napad u kome je devet posetilaca Bir festa napadač izbo nožem. Policija je uhapsila Ljubomira Trifunovića koji je osumnjičen za taj napad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: