Hag zatvara kancelarije u ZG i PR

Haški tribunal danas zatvara kancelarije u Zagrebu i Prištini, dok one u Beogradu i Sarajevu ostaju otvorene kako bi nastavile da pružaju podršku radu tog suda.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.12.2012.

13:07

Default images

Kancelarije tribunala imaju dvostruki mandat - da predstavljaju Međunarodni sud u javnosti u zemljama u kojima deluju i da uspostave kontakte sa zajednicama na koje se odnosi rad tog suda, kao i da deluju kao veza između Tribunala i nacionalnih vlasti u vezi s predmetima i drugim pitanjima, navedeno je u saopštenju Tribunala.

Među ključnim aktivnostima kancelarije je i prosleđivanje i razmena pravnih dokumenata.

Kancelarije u Beogradu i Sarajevu nastaviće da deluju kao kancelarije za vezu i sprovode autrič aktivnosti u navedenim zemljama, kao podrška naporima Tribunala da ekspeditivno okonča preostale predmete, piše na internet sajtu Tribunala.

Od svog osnivanja, Haški tribunal je imao šest kancelarija u bivšoj Jugoslaviji: u Beogradu, Sarajevu, Zagrebu, Prištini, Banjaluci i Skoplju.

Kancelarije u Skoplju i Banjaluci zatvorene su 2004, odnosno 2007. Haško tužilaštvo je povuklo osoblje iz kancelarije u Prištini 2006, a iz Zagreba 2010.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: