Koji političari najviše tvituju

Sve više srpskih političara prepoznaje prednosti komunikacije na Tviteru i samo retki nemaju svoj profil na ovoj mreži. Ipak, među njima ima velike razlike.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.12.2012.

11:05

Default images

Dok Dragan Đilas ima 10.400 sledbenika, koji još čekaju na prvi tvit predsednika DS, Vuk Jeremić, predsednik Generalne skupštine UN, vrlo je aktivan i zapažen. Njegov imenjak Drašković takođe pleni duhovitim tvitovima, piše portal 24sata.rs.

Najsvežiji tviteraš od političara je Aleksandar Šapić, koji je na toj društvenoj mreži aktivan od novembra. Šapić je veliku prašinu podigao kada je na Tviteru postavio fotografiju na kojoj je zagrljen sa Veselinom Šljivančaninom. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić svoj Tviter profil koristi isključivo za ličnu promociju i uglavnom neko drugi tvituje u njegovo ime. On je čak i na društvenoj mreži čuvar srpskog pisma, pa tvituje isključivo na ćirilici. Retke su prilike kada Nikolić lično napiše tvit, a tada na početku stoji TH. Poslednji njegov lični tvit preneli su svi mediji, a on glasi: "Aleksandar Vučić ima moju punu podršku u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala u Srbiji".

Aleksandar Vučić ima Tviter, ali 140 karaktera često nije dovoljno da kaže ono što misli, pa svoje pratioce upućuje na svoju Fejsbuk stranicu.

Vuk Jeremić svakodnevno koristi Tviter i neretko se upušta u polemike sa pratiocima o aktuelnim temama u Srbiji. On fanove redovno obaveštava o svim zanimljivostima svog života kao predsednika Generalne skupštine UN, a najnovije je da je upoznao i Arnolda Švarcenegera, koji mu je obećao da će uskoro doći u Srbiju.

Iako je poznat kao čovek koji nije ljubitelj novih tehnologija, i Vuk Drašković se priključio grupi političara na Tviteru. Sarkazmom i pošalicama na račun vlasti svakodnevno stiče sve veći broj fanova.

Milutin Mrkonjić ima ubedljivo stilski najuređeniji profil na čijoj se pozadini nalazi njegova fotografija i biografija sa linkovima ka njegovim profilima na ostalim društvenim mrežama. Međutim, Mrkonjić retko posećuje Tviter, a u njegovo ime često tvituje neko drugi.

Mlađan Dinkić jedan je od političara tviteraša koji ima najviše pratilaca (16.415). On najčešće tvituje o svojim ministarskim aktivnostima i temama iz svog sektora i redovno odgovara na pitanja svojih pratilaca.

Oliver Dulić je političar sa najdužim stažom na Tviteru. On na ovoj društvenoj mreži komentariše sve od političkih tema do privatnog života i aktivno odgovara na pitanja svojih brojnih pratilaca.

Maja Gojković je jedna od retkih političarki na Tviteru, a najčešće tvituje o problemima u Skupštini Srbije.

Čanak odustao od Tvitera posle tuče

Nenad Čanak (@XXLTulip) koji ubedljivo prednjači sa brojem pratilaca (preko 20.000), na ovoj društvenoj mreži nije aktivan od septembra, kada se desio incident u kojem je ispred kafane Danila Ikodinovića pretukao čoveka. Njegov poslednji tvit odnosi se upravo na tu temu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: