Hrvatska vraća imigrante u Srbiju

Hrvatska policija otkrila je prethodna četiri dana 51 stranca, u nezakonitom prelasku granice. Protiv njih će biti pokrenut postupak readmisije u Srbiju i BiH.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.12.2012.

18:14

Default images

Imigranti, među kojima najviše ima državljana Avganistana, upravo su iz Srbije i BiH nezakonito ušli u Hrvatsku.

Pripadnici vukovarsko-sremske policijske uprave tokom proteklog vikenda, odnosno od 28. do 31. decembra na području Bajakova, Županje, Tovarnika i Vrbanje zatekli su 51 stranca u nezakonitom prelazu državne granice.

Kako je saopšteno iz vukovarsko-sremske policijske uprave, uhapšen je 21 državljanin Avganistana, 11 državljana Sirije, pet državljana Malija, četvorica Eritrejaca, po dvojica državljana Somalije, Burkine Faso, Libije i Sudana i po jedan državljanin Gvineje i Senegala.

Nakon kriminalističke istrage doneće se rešenje o njihovu proterivanju iz Hrvatske, zabraniće im se ulazak i boravak u Hrvatskoj i pokrenuti postupak readmisije u Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, odakle su nezakonito ušli u Hrvatsku, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: