Mrkić očekuje datum u junu 2013.

Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić izjavio je da će Srbija u junu "vrlo verovatno" dobiti datum za početak pristupnih pregovora s Evropskom unijom.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 31.12.2012.

00:28

Default images

Mrkić je u intervju za novogidšnje izdanje Blica na pitanje da li Srbija može dobit datum početka pristupnih pregovora rekao: "Možda i možemo. Sada kako stvari stoje, vrlo verovatno".

Šef diplomatije, koji je, kako je rekao, učestvovao u sastavljanju platforme o Kosovu, naveo je da bi srpski državni vrh bio zadovoljan ako Zapad u celini prihvati taj dokument o Kosovu.

"Mi smo strancima dali non-pejper, tj. radni papir. Tu nema zaglavlja, nema naslova, nema ničega od toga. To je naše vidjene, naš doprinos rešenju kosovskog pitanja, voleli bismo da tako bude. Hiljadu puta smo doživeli zamerke kako Srbi nikako da kažu šta hoće. Sad smo rekli, i odjednom je ispao veliki problem", rekao je on.

Mrkić je rekao da medjunarodna zajednica različito reaguje na srpski predlog, ali da će sada kada shvata pravu svrhu tog papira, neki delovi iz njega naći na podršku, "jer ima tamo zdravih rešenja".

Na pitanje zašto je premijer Ivica Dačić negodovao ako je državni vrh učestvovao u sastavljanju platform, Mrkić je rekao da ima hiljadu tumačenje i da se stvara pritisak bez osnove.

"Verujem da je premijer hteo da bude uverljiv da objasni da mi posle četiri meseca rada nismo izašli s papirom s kojim želimo sve da pokvarimo. U ovoj vladi nema nesporazuma. Mi smo zajedno na tome radili", rekao je Mrkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: