Štrajkač apeluje na Vučića

Član URS Siniša Vacev, koji 8 dana štrajkuje glađu, apeluje na potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da što pre reaguje i reši problem radnika u Kuršumliji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.12.2012.

12:35

Default images

Vacev je u izjavi novinarima rekao da veruje Vučiću i da želi da skrene pažnju da se funkcioneri iz Srpske napredne stranke ponašaju suprotno Vučićevim zalaganjima.

"S obzirom da je Vučić uložio ogromnu energiju u borbi protiv korupcije i kriminala, verujem da će se založiti i rešiti naš problem, jer ako se štrajk glađu nastavi može doći do tragičnog ishoda", rekao je Vacev koji štrajkuje u sali Skupštine opštine Kuršumlija.

Njemu je jutros uručeno rešenje Osnovnog suda iz Prokuplja, kojim se odbija predlog Opštine Kuršumilja da Vacev napusti zgradu opštine u roku od 24 sata.

Opština Kuršumlija je pre pet dana podnela tužbu protiv Vaceva, jer, kako se navodi, on ometa rad opštinskih organa.

Vacev je optočeo štrajk glađu pre osam dana zbog otpuštanja sa posla, a njemu su se pre četiri dana pridružili supruga i sestra kao i četiri radnika koji se nalaze na spisku radnika za otpuštanje sa posla.

Suprugi Vaceva, Verici jutros je pozlilo i ona je iz skupštinske sale prebačena u Dom zdravlja u Kuršumliji, gde joj je ukazana pomoć.

Nakon sat vremena, ona se vratila u skupštinu i nastavila štrajk glađu. Petoro radnika i dva člana porodice nastavljaju štrajk glađu u opštinskoj sali i u njoj će dočekati Novu godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: