Putin čestitao praznike Nikoliću

Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je u novogodišnjoj čestitki predsedniku Tomislavu Nikoliću uverenje u dalji uspešan razvoj saradnje Rusije i Srbije.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.12.2012.

19:16

Default images

"Predsednik Rusije izrazio je uverenje da će se 2013. godine konstruktivna bilateralna saradnja u različitim oblastima i dalje uspešno razvijati na dobrobit bratskih naroda naših zemalja", navodi se u čestitki.

Pres služba Kremlja prenela je izvode iz čestitki Putina brojnim šefovima država i vlada, kao i rukovodiocima međunarodnih organizacija povodom Božića i Nove godine.

Putin je, između ostalog, čestitao predstojeću 2013. godinu državnicima zemalja u susedstvu Rusije, predsedniku SAD Baraku Obami, aktuelnom predsedniku Kine Huu Đintaou i budućem Sjiu Đinpingu i kineskom premijeru Venu Đabaou, kao i nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i britanskoj kraljici Elizabeti Drugoj i premijeru Dejvidu Kameronu.

Čestitke su upućene i predsedniku Venecuele Ugu Čavesu, kubanskom lideru Raulu Kastru, premijeru Indije Manmohanu Singu i predsedniku Pranabu Mukerdžiju, španskom kralju Huanu Karlosu Prvom, premijeru i predsedniku Italije Mariju Montiju i Đorđu Napolitanu, predsedniku Francuske Fransoa Olandu, premijeru i predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu i Abdulahu Gulu.

Pored toga, Putin je božićnu i novogodišnju čestitku uputio i nekolicini bivših državnika - između ostalog, Džordžu Bušu, Silviju Berluskoniju, Gerhardu Šrederu, Tarji Halonen i Nikoli Sarkoziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: