"Za Oluju neće biti odgovornih"

Posle odluke Haškog tribunala da zatvori kancelarije u Zagrebu i Prištini, hrvatski advokat Anto Nobilo sumnja da će sada neko odgovarati za zločine u Oluji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.12.2012.

17:36

Default images

"Nadam se da hoće, premda sumnjam. Hrvatska je imala 17 godina da procesuira zločine i prepreka nije bio Haški tribunal, jer su, paralelno sa procesom Markač-Gotovina, mogli da se vode postupci protiv niže rangiranih", rekao je Nobilo za Anadoliju, a prenosi FoNet.

Prema njegovim rečima, masovnih zločina u Oluju je nesumnjivo bilo i u prethodnih 17 godina trebalo ih je istražiti.

"To je, međutim, rađeno sporadično, samo tamo gde su dokazi bili baš jaki, a i tada nevoljno i neefikasno", ocenio je Nobilo.

"Zbog toga, a i zbog zatvaranje Haškog tribunala, ulaskom Hrvatske u Europsku uniju i slabljenjem tog političkog pritiska iz sveta, bojim se da od nekih velikih procesuiranja zločina u Oluji neće biti ništa", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: