Tači neće da ponovo bude premijer

Kosovski premijer Hašim Tači najavio je da se neće kandidovati za premijera, ali je dodao da njegova DPK neće prepustiti premijersko mesto nekoj drugoj stranci.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 30.12.2012.

14:35

Default images

Istakavši da će Demokratska partija Kosova pobediti na narednim izborima, Tači je izrazio uverenje da će i Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja biti deo vladajuće koalicije, ali je naglasio da DPK neće prepustiti mesto premijera.

Tači je rekao da s predsednikom Alijanse Haradinajem nije razgovarao o vladinoj rekonfiguraciji, već o zajedničkim ciljevima, poput evropske perspektive i izborne reforme.

"Mi smo sada na pragu organizacije Izborne skupštine DPK-a, koja će biti održana 26. januara. Nakon skupštine, organi partije će doneti odgovarajuće odluke. Stranka, koja vodi zemlju daje ponude drugima, da se uključe u vladu, a ne drugi njoj", rekao je Tači za list "Epoka e re".

On nije isključio mogućnost da se za funkciju premijera kandiduje bivši šef rasformirane Obaveštajne agencije Kosova Kadri Veselji

"Veselji i veliki deo vođstva DPK-a imaju snažnu sposobnost za izvršno, zakonodavno i predsedničko vođstvo. Ulazak Veseljija u DPK predstavlja energiju i organizacionu i idejnu kreativnost za ostvarenje svrhe i evropske vizije - evropsko Kosovo", rekao je Tači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: