Tači neće da ponovo bude premijer

Priština -- Kosovski premijer Hašim Tači najavio je da se neće kandidovati za premijera, ali je dodao da njegova DPK neće prepustiti premijersko mesto nekoj drugoj stranci.

Izvor: Tanjug
Podeli

Istakavši da će Demokratska partija Kosova pobediti na narednim izborima, Tači je izrazio uverenje da će i Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja biti deo vladajuće koalicije, ali je naglasio da DPK neće prepustiti mesto premijera.

Tači je rekao da s predsednikom Alijanse Haradinajem nije razgovarao o vladinoj rekonfiguraciji, već o zajedničkim ciljevima, poput evropske perspektive i izborne reforme.

"Mi smo sada na pragu organizacije Izborne skupštine DPK-a, koja će biti održana 26. januara. Nakon skupštine, organi partije će doneti odgovarajuće odluke. Stranka, koja vodi zemlju daje ponude drugima, da se uključe u vladu, a ne drugi njoj", rekao je Tači za list "Epoka e re".

On nije isključio mogućnost da se za funkciju premijera kandiduje bivši šef rasformirane Obaveštajne agencije Kosova Kadri Veselji

"Veselji i veliki deo vođstva DPK-a imaju snažnu sposobnost za izvršno, zakonodavno i predsedničko vođstvo. Ulazak Veseljija u DPK predstavlja energiju i organizacionu i idejnu kreativnost za ostvarenje svrhe i evropske vizije - evropsko Kosovo", rekao je Tači.

strana 1 od 88 idi na stranu