Dodik Bošnjacima: Manite se Srpske

Milorad Dodik regujući na izjavu Mustafe Cerića, predsednika Svetskog bošnjačkog kongresa, poručio je Bošnjacima da se "manu Republike Srpske".

Izvor: B92

Nedelja, 30.12.2012.

19:11

Default images

Predsednik Republike Srpske se tako osvrnuo na jučerašnju Cerićevu izjavu da "bošnjačko pitanje na Blakanu nije versko, već nacionalno" i da se svi "Bošnjaci sveta moraju probuditi". Dodik je kazao da "Cerić i 'ostali' ponovo pokušavaju da konfrontiraju na nacionalnoj osnovi Srbe i Bošnjake".

"Moramo se razgraničiti u svakom pogledu. Bosna ne pripada njima, ovde u Višegradu, ni u Banjaluci. Ovo je Republika Srpska, koja je deo BiH i to je nesumnjivo", kazao je Dodik.

On ne spori da svi imaju slobodu kretanja i druge slobode, ali ne mogu da se bave spekulacijama i da nam, kako je rekao, u nekoj ranoj fazi pokažu kako im "njihov brojčani sastav omogućava da nas preglasaju i da oni odrede kako ćemo mi živeti i ovde biti majorizovani".

"Uvek ću se boriti protiv toga", dodao je Dodik, a prenela Fena.

Dodik je u Višegradu rekao da RS neće ostati mirna na najave da se, kako je naveo, ovde dovede 100.000 Bošnjaka koji će glasati, da bi napravili novu političku strukturu, koji bi potom otišli.

"Nećemo ostati mirni na tu aktivnost i za nas je to neprihvatljivo", rekao je Dodik i dodao da je svaki Bošnjak, koji hoće da se vrati i živi u RS dobro došao i može da živi slobodno, ali je neprihvatljiva svaka spekulacija iz Sarajeva o dovodjenju 100.000 ljudi koji bi glasali, a nakon mesec dana se vratili u Federaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: