Marković napustio DS, Đilas žali

Bivši ministar Milan Marković vratio je poslanički mandat i iščlanio se iz DS, saznaje B92. Dragan Đilas se zahvalio, ali žali što je napustio stranku.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 28.12.2012.

19:22

Default images

Glavni odbor DS na jučerašnjoj sednici odlučio je da svi ministri iz Demokratske stranke vrate poslaničke mandate.

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da je zahvalan Milanu Markoviću što je vratio poslanički mandat stranci, ali da iskreno žali što je napustio DS i da će učiniti sve što može da tu odluku promeni, saopštila je DS.

"Zahvalan sam Milanu Markoviću što je vratio mandat Demokratskoj stranci. Milan Marković je dobro radio posao kao ministar lokalne samouprave i državne uprave, a odradio je ogroman posao u obnovi Kraljeva i kao šef Koordinacionog tela Vlade Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu. Iskreno žalim što je napustio Demokratsku stranku i učiniću sve što mogu da tu odluku promeni".

Ostavka Milana Markovića na poslanički mandat stigla je večeras u Skupštinu Srbije. Marković u ostavci, koju je podneo danas i koja je overena u Drugom osnovnom sudu u Beogradu, nije precizirao razloge za njeno podnošenje.

U ostavci Markovića samo piše da je podnosi u skladu sa Zakonom o izboru narodnih poslanika.

Protiv Markovića, Agencija za borbu protiv korupcije je u oktobru podnela prijavu jer nije prijavio da je njegova supruga dobila na poklon jahtu. On je na to odgovorio da je jahta poklon koji je njegova žena dobila od oca.

Marković pre nego što je postao ministar državne uprave i lokalne samouprave , bio je narodni poslanik u Skupštini Srbije. MArković je bio dugogodišnji član DS-a.

Prethodno su poslanici Demokratske stranke i bivši ministri Oliver Dulić i Snežana Malović podneli su ostavke na poslanički mandat u Skupštini Srbije, a isto je učinio i bivši premijer Mirko Cvetković. Za razliku od njih, bivši ministar poljoprivrede Dušan Petrović rekao je da neće da vrati mandat i napao Demokratsku stranku da nema svoju politiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

136 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: