Bor: Obijen azil, psi na ulici

Oko tridesetak pasa lutalica iz azila za pse slobodno šeta ulicama Bora, jer su vandali tokom noći obili kaveze u Službi ZOO higijene i pustili pse.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.12.2012.

13:39

Default images

"Više od 30 pasa lutalica, koje smo uhvatili u gradu, bilo je u našem azilu, a nepoznati počinioci su razbili katanac na kavezu i pustili ih da opet šetaju gradom. Slučaj smo prijavili nadležnim organima, a radnici našeg preduzeća pokušaće da ih u što kraćem roku uhvate, vrate u kaveze i sklone sa borskih ulica", kaže direktor JKP "3. oktobar" Dalibor Orsovanović.

Osim brige o putevima, u ovom borskom komunalnom preduzeću imaju i obavezu zbrinjavanja pasa lutalica, u službi ZOO higijena. Pasa je, čini se, iz godine u godinu sve više.

Anica Đurić, potparol Policijske uprave u Boru rekla je Tanjugu da je katanac na kavezu razbijen i slučaj je prijavljen policiji, koja intenzivno radi na rasvetljavanju činjenica i okolnosti vezanih za ovaj slučaj.

Nedostatak hrane u zimskim danima čini pse bez doma agresivnim, i njihovo puštanje nosi veliki rizik i veliku odgovornost, jer mogu da nanesu opasne povrede slučajnim prolaznicima.

Opština Bor je ove godine, za odštetu od ujeda pasa lutalica, sudskim putem isplatila 27 miliona dinara, a od 2009. godine do danas oko 85 miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: