Novi Sad: Rasprava o budžetu

Novi Sad -- Skupština grada Novog Sada raspravljaće danas o predlogu budžeta za 2013. godinu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Predsednik gradske skupštine Siniša Sević rekao je da će najzanimljivija tačka dnevnog reda na današnjoj sednici biti upravo predlog budžeta za narednu godinu.

"Predloženi budžet za narednu godinu je za 9,1 odsto manji od budžeta za 2012. godinu, ali će i dalje zadržati investicioni karakter jer će 45 procenata budzeta biti opredeljeno za investicije", rekao je Sević.

Zanimljivost današnje sednice mogla b i biti i činjenica da odbornici Srpske radikalne stranke najavljuju da će predložiti da se dnevni red uvrsti njihov predlog da se jednoj ulici u Novom Sadu dodeli ime bivšeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića.

"Mi smo taj predlog uputili gradskoj komisiji za davanje imena ulicama, ali se ona nije ni sastala pa ćemo zahtevati da se na dnevni red Skupštine stavi rasprava o tom našem problemu", izjavio je predsednik Gradskog odbora SRS Novi Sad Đurađ Jakšić.

Politika

Ukinut privor Zlatku Miliću

Kragujevac -- Direktoru političke organizacije "Zajedno za Šumadiju" Zlatku Miliću (42) ukinut je pritvor i braniće se sa slobode, rečeno je agenciji Beta u toj stranci.

Politika ponedeljak 31.12. 14:32 Komentara: 3

Nikolić opozvao Crkvenjakova

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razrešio je dužnosti ambasadora u Bugarskoj Aleksandra Crkvenjakova, objavljeno je u najnovijem broju "Službenog glasnika".

Politika ponedeljak 31.12. 12:04 Komentara: 5
strana 1 od 205 idi na stranu