Janjušević: Cepter me reketira

Podignuta optužnica protiv Zorana Janjuševića, koji se tereti da je preko "Kargo logističkog centra", vlasnika Filipa Ceptera, prisvojio 66,6 miliona dinara.

Izvor: B92

Sreda, 26.12.2012.

09:27

Default images

Međutim, Janjušević za „Blic“ tvrdi da je Cepter iskoristio državu da ga reketira.

"Nisam oštetio državu, a Cepter i ja smo godinama bili partneri u poslu, iako on sada tvrdi drugačije. Ovo je čisto parnični odnos između dvojice partnera", kaže Janjušević..

"Međutim, on je iskoristio državu da pokuša da iznudi novac od mene. Koristiću sva pravna sredstva da dokažem da nisam kriv", dodao je on za "Blic" u prvoj izjavi nakon što je pušten iz pritvora u kojem je bio od 1. novembra.

Janjušević je optužen za podstrekavanje na zloupotrebu polažaja, a direktor "Kargo logističkog centra Beograd" Pavle Miljković (51) za zloupotrebu položaja. Prema optužnici, Janjušević je kao specijalni savetnik "Kargo logističkog centra", preko Miljkovića, koji je davao naloge finansijskoj službi, plaćao privatne račune.

Reč je o gradnji kuće u Tolstojevoj 7 u Beogradu, zatim o gradnji zgrade konjičkog kluba "Korpo"... Od 2005. do 2010. ukupno 66.670.039 dinara, preko 41 fakture, isporučene Cepterovom „Kargo logističkom centru“.

Janjušević je u istrazi negirao te navode, tvrdeći da su se on i Cepter dogovorili da mu bonus za savetničke usluge bude isplaćen tako što bi bila plaćena izgradnja kuće u Tolstojevoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: