SAM: Veran Matić menadžer godine

Srpska asocijacija menadžera proglasila je Verana Matića, glavnog i odgovornog urednika B92, za najboljeg menadžera, a kompaniju NIS za najboljeg poslodavca.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.12.2012.

23:54

Default images

Veran Matić je, između ostalog, nagrađen za najveći doprinos društvenoj odgovornosti kroz akciju "Bitka za bebe".

Premijer Ivica Dačić poručio je menadžerima poručio da Vlada Srbije nije protiv njih i da njihov zajednički zadatak treba da bude dobro poslovanje kako bi se vodila politika koja može da doprinese razvoju i napretku zemlje.

Veran Matić je rekao da je i za menadžerski posao, ali i za novinarsku struku važno da se poštuju pravila struke i da se u okviru potreba u svoj rad uvrsti društvena odrgovornost prema zajednici.

Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko, kome je nagradu uručio premijer Dačić, kazao je da je ovo jedno od najvećih priznanja za tu kompaniju.

"Ovo gledam kao na avans koji je potreban za rad, a naš cilj je da budemo najbolji poslodavac na Balkanu", naglasio je on.

Srpska asocijacija menadžera (SAM) dodelila je nagrade u četiri kategorije: najbolji poslodavac, najbolji menadžer, najbolji mladi menadžer i najbolja institucija za obrazovanje i usavršavanje menadžera.

Titulu najboljeg mladog menadžera do 35 godina za 2012. godinu dobio je direktor marketinga u kompaniji "Jafa" Aleksandar Poznanić, dok su drugu i treću nagradu u toj kategoriji osvojili Boško Tomašević iz "Jones Lang LaSalle" i član Izvršnog odbora banke "Inteza" Darko Popović.

Drugu i treću nagradu za najboljeg menadžera osvojili su izvršni direktor "SAGE" Vladan Živanović i Borislav Miljanović iz "Reprezent sistema".

Na drugom i trećem mestu u kategoriji najbolji poslodavac u 2012. godini su kopmanija "Telenor" i Erste banka.

Članovi SAM glasali su i za najbolju instituciju za obrazovanje i profesionalno usavršavanje menadžera i u toj kategoriji prvu nagradu je dobio Fakultet organizacionih nauka, drugu biznis škola "Kotrugli", dok je treću nagradu dobio Institut Adižes.

Specijalnu nagradu je za najveći doprinos mladima dobio direktor Matematičke gimnazije u Beogradu Srđan Ognjanović.

Predsednik SAM Bojan Radun rekao je da ta asocijacija sada ima značajno bolji položaj u društvu i da je dodela nagrada menadžerima priznanje za njihov rad.

"Dobitnicima ove nagrade treba da budu potvrda da tako nastave dalje", kazao je Radun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: