Putnici ostavljeni 12 h bez struje

Stotinak putnika voza koji je iz Beograda išao za Priboj ostavljeni su cele noći sami u pustari bez struje, grejanja, vode i hrane, piše Blic.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.12.2012.

10:55

Default images

Zbog zastoja na pruzi, železničari su otkačili lokomotivu od vagona i bez objašnjenja otišli. Po putnike su se vratili tek nakon 12 sati.

Onog časa kada se lokomotiva otkačila svi vagoni ostali su bez struje i grejanja. Putnici su ostali sami, a kada je pala noć postalo je još gore.

Jedan od putnica pomenutog voza Slađana N. za "Blic" kaže da su se železničari pokupili i otišli, rekavši putnicima samo da je neki zastoj i da će se to brzo rešiti. Međutim, drama putnika trajala je 12 sati. U blizini nije bilo nijedne kuće pa nisu mogli nikome da se obrate za pomoć.

Prema njenim rečima, nakon nekoliko sati čekanja, putnici su počeli sami da zovu lokalne stanice i traže pomoć. Slađana N. kaže da su zvali policijsku stanicu Valjevo, ali da im je muškarac koji se javio, nakon pitanja da li on treba da dođe, spustio slušalicu. Zvali su i železničku stanicu u Kosjeriću, ali im se niko nije javljao na telefon, dok ih je žena iz stanice u Požegi takođe ironično pitala da li ona treba da dođe i donese im vode i hrane.

Voz na liniji Beograd-Požega krenuo je s početne stanice prošle nedelje u 19 časova. U Požegu, do koje se putuje tri i po sata, voz je stigao tek sutradan u sedam ujutro.

Slađana N. kaže da su se putnici pred zoru smrzli i da smatra da neko mora da odgovara za takvo ponašanje zaposlenih u Železnici. "Ovde nije reč o sporosti voza ili kvaru, već o neodgovornom ponašanju", kaže ona.

U Železnicama pak imaju objašnjenje za takve događaje, koji su, kako kažu, po propisima. "Po železničkim propisima, da bi se sa otvorene pruge pokrenuo teretni voz koji je bio u defektu, otkačena je lokomotiva putničkog voza koji je prvi stigao na lice mesta. A to je bio putnički voz koji je u 19.05 sati krenuo iz Beograda za Priboj", kažu iz Železnice.

Iz Železnica Srbije se izvinjavaju putnicima zbog pretrpljenih neprijatnosti i dodaju da se sve okolnosti ovog događaja ispituju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: