Milan Popović najveći donator

Predstavnici Fonda B92 i Milan Popović posetili su Opštu bolnicu u Pančevu, čije porodilište je potpuno opremljeno zahvaljujući akciji "Bitka za porodilišta".

Izvor: B92

Četvrtak, 20.12.2012.

13:45

Default images

Predstavnici Fonda B92 i Popović su prisustvovali uručenju opreme koja je bila neophodna za neometano funkcionisanje odeljenja pedijatrije i ginekologije u ovoj ustanovi.

U ime bolnice, Popoviću i predstavnicima Fonda B92 su se na donaciji zahvalili direktor ove ustanove, dr Milan Milić, načelnik odeljenja ginekologije i akušerstva, dr Vladimir Vajs i načelnica odeljenja pedijatrije, dr Radmila Ljubinković Poštić.

Nekoliko meseci ranije oprema je naručena zahvaljujući još jednoj donaciji Milana Popovića, koji je u okviru "Bitke za porodilišta" svojom donacijom pančevačkom porodilištu obezbedio 4 stetoskopa, 2 sonde za ultrazvuk, 2 pulsna oksimetra, reanimacioni sto, izvor kiseonika sa protokomerom, 2 seta za reanimaciju novorođenčeta, neonatalni aspirator, monitor za praćenje vitalnih funkcija, aparat za skrining sluha, 4 CTG aparata, sto za prepovijanje novorođene dece, 2 porođajna stola, sterilizator za flašice, 3 infuzione pumpe i 5 mehaničkih vaga za merenje beba.

Takođe, za potrebe odeljenja pedijatrije su nabavljena 2 pulsna oksimetra, po jedan stacionarni i transportni inkubator, set za reanimaciju novorođenčeta, 2 neonatalna aspiratora, transkutani bilirubinometar, sterilizator za flašice, 3 infuzione pumpe i 20 kreveta za smeštaj novorođene dece.
Foto: B92
Ukupna vrednost donirane opreme je 100.000 evra.

Tokom današnjeg uručenja, predsednik UO Fonda B92 Veran Matić je istakao da je, pored neophodne opreme, najveća vrednost donacija Milana Popovića u tome što je svojim individualnim angažmanom inspirisao i mnoge druge da učestvuju u ovoj akciji. Neki od njih su čak u ovome pronašli inspiraciju da prvi put doniraju.

“Širenje dobročinstva i filantropije, naročito u vremenima krize i u zemljama u tranziciji ,ima nesagledivu vrednost. Nadam se da će nam se i u nastavku akcije “Bitka za porodilišta” pridružiti još mnogi pojedinci i kompanije”, zaključio je Matić.

Milan Popović je najveći donator od početka akcije “Bitka za bebe” i u njenom nastavku pod nazivom “Bitka za porodilišta”.

U poslednjih nešto više od 12 meseci, gospodin Popović je za potrebe naših najmlađih i najugroženijih sugrađana izdvojio oko 600.000 evra od kojih je omogućio: kupovinu 23 inkubatora za Srbiju i 2 za Republiku Srpsku, potpuno opremanje porodilišta u Vršcu, današnje kompletno opremanje porodilišta u Pančevu , kupovinu 2 bebiterm aparata Institutu za majku i dete u Beogradu, kupovinu operacionog mikroskopa za Institut za neurohirurgiju i sterilizatora za Urgentni centar Kliničkog centra Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: