Vojska traži dobrovoljce

Beograd -- Ministarstvo odbrane raspisalo je oglas za prijem kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs za rezervne oficire.

Izvor: Tanjug
Podeli

Na konkurs se mogu prijaviti muškarci i žene koji u 2013. godini navršavaju od 19 do 30 godina.

Kandidat mora biti državljanin Srbije, uz uslov da se protiv njega ne vodi krivični postupak, da nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci, da je zdravstveno sposoban za vojnu službu, kao i da već nije odslužio vojni rok sa oružjem, objavljeno je na sajtu Ministarstva odbrane.

Za kurs za rezervne oficire kandidat mora imati završenu visoku školu odgovarajuće struke od značaja za Vojsku Srbije, da ispunjava uslove propisane za regrute koji se upućuju u posebne jedinice vojske, kao i pozitivnu bezbednosnu proveru.

Prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije podnose se centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, prema mestu prebivališta, a kandidati koji imaju prebivalište ili boravište u inostranstvu prijavu mogu podneti nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Srbije.

Utvrđivanje konačne rang-liste kandidata vrše regionalni centri Ministarstva odbrane, nakon obavljenih lekarskih i drugih pregleda i psiholoških ispitivanja u ovlašćenim vojno-zdravstvenim ustanovama.

Izabrani kandidati za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs za rezervne oficire potpisuju ugovor sa Ministarstvom odbrane, koji obavezno sadrži početak i završetak dobrovoljnog služenja vojnog roka, uslove života i rada, novčana primanja, uslove prekida i naknadu troškova u slučaju neopravdanog prekida dobrovoljnog služenja vojnog roka.

Oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2013. godini je stalno otvoren, a rangiranje kandidata će se obavljati periodično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 168 idi na stranu