SRS bi ulicu Slobodana Miloševića

Novi Sad -- Odbornička grupa SRS podnela je Komisiji za nazive delova naseljenih mesta inicijativu da se jedna ulica u Novom Sadu nazove imenom Slobodana Miloševića.

Izvor: Tanjug
Podeli

To je izjavio na vanrednoj konferenciji za novinare Đurađ Jakšić, predsednik Gradskog odbora SRS.

Jakšić je kazao da je nekadašnji predsednik SR Jugoslavije i Republike Srbije "mučki ubijen u Haškom tribunalu 11. marta 2006. godine" i da je bio "dominantna politička figura i državnik koji je na srpskoj političkoj sceni u velikoj meri obeležio kraj 20. i početak 21. veka".

"Bez obzira na očigledne političke, ideološke i sve druge razlike, politički progon dr Vojislava Šešelja i srpskih radikala u jednom delu njegove vladavine, Milošević je herojskom odbranom države i srpskog naroda u toku procesa u Hagu zaslužio da se jedna ulica u Novom Sadu nazove njegovim imenom", rekao je Jakšić.

Predsednik novosadskih radikala je kazao da su podsticaj da sada pokrenu takvu inicijativu bile "sramne presude Haškog tribunala u poslednjih mesec dana kojima su osvedočeni ratni zločinci, kriminalci i ubice pušteni na slobodu, a Srbima se izriču drakonske kazne".

"Novi Sad, kao drugi grad po veličini grad u Srbiji, mora da pokaže prkos i da iskaže protest zbog sramnih presuda u Hagu", rekao je Jakšić, dodajući se u SRS očekuju da Novi Sad pokaže političku mudrost i zrelost i podrži inicijativu.

On je dodao da radikali zahtevaju da se njihova inicijativa nađe na dnevnom redu prve naredne sednice Komisije za nazive delova naseljenih mesta i na sednici Skupštine grada 21. decembra.

Društvo

Srbija ušla u Novu godinu

Beograd, Novi Sad, Niš -- Širom Srbije na ulicama i trgovima građani i njihovi brojni gosti iz inostranstva uz muzički program i vatromet dočekali dolazak nove 2013. godine.

Društvo ponedeljak 31.12. 23:59 Komentara: 10

Sa optimizmom u novu 2013.

Beograd -- Čak 60 posto građana Srbije veruje da će 2013. biti bolja, dok 20 odsto veruje da će biti lošija, rezultati su istraživanja Ipsos stratedžik marketinga i B92.

Društvo ponedeljak 31.12. 18:48 Komentara: 24

Štrajkač apeluje na Vučića

Kuršumlija -- Član URS Siniša Vacev, koji 8 dana štrajkuje glađu, apeluje na potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da što pre reaguje i reši problem radnika u Kuršumliji.

Društvo ponedeljak 31.12. 12:35 Komentara: 15
strana 1 od 168 idi na stranu