MUP: Bilo i pretnji; Advokati: Nije

Bezbednost Aleksandra Vučića podignuta na najviši nivo nakon navodnih pretnji Miroslava Miškovića, rečeno u policiji. Advokati: Nije bilo nikakvih pretnji.

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2012.

10:01

Default images

Kako je ranije navedeno, vlasnik Delte prilikom privođenja je rekao da "Vučić neće dočekati večerašnje gostovanje na RTS-u", kao i da "neće dugo ostati u pritvoru".

Informaciju o pretnjama potvrdio je i direktor policije Milorad Veljović. Policija je o tome obavestila Vučića, čija je bezbednost odmah biti podignuta na najviši nivo.

Oglasila se i Deltina advokatska kancelarija Janković, Popović i Mitić, koja je takve navode odbacila i navela da Mišković pri odvođenju u policiju nije pružao otpor niti je pretio policijskim i drugim državnim organima i funkcionerima.

U saopštenju, koje je potpisao advokat Nenad Popović, navodi se da je Mišković jutros prinudno odveden u policiju, bez uručivanja prethodnog poziva. "Mišković je, kao i prethodnih dana, u potpunosti sarađivao s nadležnim državnim organima, što će činiti i ubuduće", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da su mediji "potpuno netačno preneli navodnu pretnju Miiroslava Miškovića na račun potpredsednika Vlade Srbije" (Aleksandra Vučića), što predstavlja, kako piše u saopštenju, "jednu u nizu medijskih manipulacija koje su se mogle čuti proteklih dana"

"Istina je da je Miroslav rekao da 'Aleksandar (Vučić) ne može večeras da izađe na RTS, ako me prethodno ne uhapsi'", naveo je advokat Delte.

Te Miškovićeve reči su, kako je dodao, "konstatacija o atmosferi stvorenoj u javnosti, bez elemenata bilo kakve pretnje, a posebno bez ugrožavanja bezbednosti potpredsednika Vlade".

"Ne bih ulazio u to šta je Mišković rekao... Ali ako je to izjavio, a operativci kažu da je bilo nešto u tom kontekstu, to je praktično potvrda nekih saznanja kriminalističke policije da zaista jeste ugrožena bezbednost potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića", rekao je šef Uprave kriminalističe policije Rodoljub Milović, prenosi RTS na svom sajtu.

Inače, posle današnjih događaja oglasili su se i iz SNS, a potpredsednik stranke Nebojša Stefanović je rekao da "poslanička grupa SNS zahteva od nadležnih državnih organa da obezbede sigurnost potpredsednika vlade Aleksandra Vučića i svih koji učestvuju u borbi protiv kriminala, jer pretnje nisu usmerene samo na njih već i na državu i sistem".

Vlasnik Delta holdinga Miroslav MIšković, njegov sin Marko, kao i još osam osoba, među kojima je i Milo Đurašković, vlasnik "Nibens grupe", privedeni su jutros i njima je određena mera zadržavanja od 48 sati.

Prema rečima tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića, oni će biti danas saslušani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

426 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: