Marko Mišković: Bilo je super

Kako saznaje B92, sin Miroslava Miškovića, Marko, tokom saslušanja u zgradi SIV 1 odgovarao je na pitanja vezana isključivo za poslovanje s Nibens grupom.

Izvor: B92, RTS

Petak, 07.12.2012.

11:09

Default images

Saslušanju u sedištu Uprave kriminalističke policije, koje je trajalo tri sata, kako nezvanično saznajemo, prisustvovao je tužilac koji je zadužen za slučaj Nibens grupe. Marko Mišković je objasnio svoju ulogu i poznanstvo s Milom Đuraškovićem, vlasnikom Nibens grupe, koje datira od 2000. godine.

Na pitanje novinara kako je bilo na saslušanju Marko Mišković je samo kratko odgovorio: "Super". Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da je Marko Mišković danas bio saslušan u svojstvu građanina, a u vezi s poslovanjem firme "Delreal". Ministar je precizirao da informativni razgovor sa sinom vlasnika "Delta holdinga", kao i prethodni sa njegovim ocem Miroslavom Miškovićem, pokazuje da u Srbiji više nema nedodirljivih.

Ova saslušanja, prema rečima ministra, pokazuju jednu novu činjenicu u Srbiji - da je svaki građanin jednako dostupan, a ta jednakost građana pokazuje se i u ovom slučaju.

Podsetimo, u istu zgradu i Upravu kriminalističke policije u ponedeljak 3. decembra išao je i Miroslav Mišković, koji je tada bio saslušavan puna četiri sata o poslovanju njegove firme Delreal, odnosno zbog spornog zemljišta u bloku 53, koje je nedugo nakon saslušanja Mišković odlučio da vrati.

Reporter B92 javlja da je Marko Mišković stigao znatno pre zakazanog saslušanja, već oko 09.15, tako da je morao da sačeka da u zgradu, poznatiju kao Palata Srbija, stigne i tužilac.

Kako se vidi na snimcima koje je na svom sajtu objavio RTS, Miškovićev sin, Marko, na saslušanje je došao sam, a u zgradu je ušao ležerno, sa slušalicama na ušima.

Inače, list "Politika" je objavio tekst u kom je naveo da bi Mišković na sledeće saslušanje, koje bi moglo da se dogodi već u ponedelajk 10. decembra, mogao da dođe sa sinom, zbog njegove veze sa "Nibens grupom".

Takođe, neki beogradski mediji su prethodnih dana Marka Miškovića dovodili u vezu i sa odbeglim narko-bosom Darkom Šarićem, odnosno sa firmama koje su u njegovom vlasništvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

172 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: