Sastanak Dačić-Tači- Ešton ključan

Beograd -- Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer izjavio da je sutrašnji sastanak Ivice Dačića, Hašima Tačija i Ketrin Ešton od ključnog značaja za dobijanje datuma.

Izvor: Tanjug
Podeli

Dežer je novinarima u Beogradu rekao da nema novih uslova niti iznenađenja kada su u pitanju zahtevi koje treba ispuniti i naglasio da treći sastanak Dačića i Tačija dolazi u pravo vreme.

"Mnogi zaključi i odluke (Evropskog) Saveta će zavisiti od dostignuća koja će biti postignuta sutra. To je ključan sastanak, biće sastanaka i posle toga, ali idući korak po korak, ovaj se dešava u veoma važnoj tački", kazao je Dežer.

On je naglasio da obe strane veoma dobro znaju šta se od njih očekuje i da obe, istovremeno, žele da nastave svoj evropski put. "Radujemo se sutrašnjem sastanku", istakao je Dežer.

Dačić i Tači će razgovarati u utorak uveče u Briselu o integrisanoj kontroli prelaza, a mada nova runda dijaloga pod pokroviteljstvom visoke predstavnice EU još nije zvanično najavljena u Briselu, neslužbeno se može saznati da će se dijalog voditi tokom radne večere.

strana 1 od 30 idi na stranu