Karibi: Ukrali 216 kg zlata

Nekoliko maskiranih ljudi u jaknama s natpisom "POLICIJA", upalo je na ribarski brod na ostrvu Kurasao na Karibima, i odnelo 70 zlatnih poluga zlata.

Izvor: Beta

Petak, 30.11.2012.

22:46

Default images

Vrednosti ukradenih poluga je 11,5 miliona dolara.

Pošto su kapetana onesposobili udarcem u glavu, lopovi su se iskrcali sa 216 kilograma zlata i pobegli u tri automobila. Policija navodi da je u pljački učestvovalo najmanje šest osoba.

Policija kaže da je unapred bila obaveštena o tranzitnoj pošiljci zlata kroz luku Kurasao. Policija ne želi da otkrije kome je zlato bilo namenjeno.

Čuvari su pljačkaše pustili u luku misleći da su iz carinske službe pošto su natpisi na jaknama slični.

"Posada kaže da je akcija bila brza, kao u filmu", rekao je portparol lokalne policije Regi Hagins.

Jedan od članova posade koja nije bila naoružana, izjavio je za AP da je ribarski brod pre četiri dana isplovio sa zlatom iz Gvajane za jednu firmu u Kurasau gde je stigao jutros.

Zlato se prevozi takvim brodovima da transport ne bi bio upadljiv. Pljačkaši su, po svemu sudeći, odneli celokupnu pošiljku zlata iz zaključanog prostora broda, a posada je na ispitivanju u policiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: