Osuđen za zločine u Perušiću

Bivši pripadnik policije samoproglašene SAO Krajine Nikola Munjes osuđen je na pet godina zatvora zbog ratnog zločina nad civilima-Hrvatima u Perušiću 1991.

Izvor: B92

Petak, 30.11.2012.

21:31

Default images

Suđenje je bilo ponovljeno jer je Munjes u odsustvu bio osuđen na sudu u Zadru na devet godina zatvora, piše list "Slobodna Dalmacija" na svom portalu.

Munjes je uhapšen 2010. u Crnoj Gori i izručen Hrvatskoj koja ga je tražila zbog zlostavljanja i pretnji meštanima Perušića. Od hapšenja Munjes je u pritvoru.

Hrvatski mediji navode da je Munjes bio poznat pod nadimkom "Krajiški vampir" jer je, po navodim svedoka, Duju Pešuta ugrizao za vrat, potom ga zarezao vojničkim bajonetom i pio mu krv, uz reči da se "ustaše i zmije mogu samo tako uništiti".

Sudsko veće Županijskom suda u Splitu utvrdilo je da je dokazana krivica Munjesa, ali mu je dosudilo kaznu manju od devet godina, na koliko je bio osuđen u odsustvu jer je od izvršenja krivičnog dela prošla 21 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: