Planinari zalutali na Durmitoru

Planinari iz Užica Aleksandar Đorđević i Ivan Vladisavljević proveli su dramatičnu noć na Durmitoru, nakon što su zalutali na toj crnogorskoj planini.

Izvor: Blic

Petak, 30.11.2012.

10:17

Default images

Oni su juče, uprkos velikom nevremenu, krenuli iz Žabljaka u planinarski pohod, oslanjajući se na iskustva sa Durmitorom iz ranijih pohoda. Stigli su do jedinog crnogorskog lednika, sada prekrivenog sa novih pola metra snega.

Magla i sneg, međutim, omeli su ih da pronađu bivak, pa su tumarali Durmitorom u nadi da nađu sklonište.

Pošto u tome nisu imali uspeha, mobilnim telefonom su se obratili za pomoć crnogorskoj policiji. Zbog mraka i nevremena nije bilo uslova za intervenciju spasilačkih ekipa, ali su policajci i spasioci neprestano bili u telefonskom kontaktu sa zalutalim planinarima, prenose podgorički mediji.

Užičani su mokri i promrzli napravili improvizovano sklonište od bora krivulja u stenama i noć proveli u vrećama za spavanje.

Kada je osvanulo ostavili su sve i pešice se uputili prema Žabljaku, a u susret su im krenuli pripadnici opštinske službe spasavanja. Oni su se konačno i sreli oko 10 časova, u lokalitetu Struga, na prelazu iz male u veliku Kalicu, javljaju Vijesti.

Kako "Blic" saznaje, zdravstevno stanje im je stabilno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: