"Novac za obrazovanje limitiran"

Beograd -- Ministar prosvete Žarko Obradović kaže da to ministarstvo ne može da prihvati zahtev pojedinih prosvetnih sindikata o primeni Uredbe o koeficijentima za 2013.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je rekao da su predlogom budžeta za narednu godinu izdvajanja za obrazovanje limitirana.

Ministar je gostujući na RTS kazao da se s predstavnicima reprezentativnih sindikata u prosveti sastajao nekoliko puta i dodao da je razlog zašto protokol nije potpisan zahtev pojedinih da plate budu povećane u daleko većem iznosu nego što su ekonomske mogućnosti.

"Onda smo predložili da iz mnoštva pitanja koji su bili sadržaj tog protokola izaberemo ona za koje postoji saglasnost. Međutim, nema želje za bar minimum zajedničkih pitanja da se usaglasimo, jer se insistira na primeni protokola uredbe o koeficijentima 2013. godine, a ako usvojitie budžet za narednu godinu, vi ste objektivno limitirali moguće postojanje s obzirom na stanje ekonomije", kazao je Obradović.

Prema njegovim rečima, primena te uredbe značila bi povećanje na "mala vrata", dodajući da pojedini sindikati smatraju da je ponuda države o dva povećanja od po dva odsto u aprilu i oktobru sasvim logična, dok drugi misle drugačije.

strana 1 od 163 idi na stranu