Niš: Sukob naprednjaka zbog kadrova

Niš -- Da od najavljene departizacije javnih preduzeća verovatno neće biti ništa, pokazuje snimak sukoba niških naprednjaka zbog kadrovskih rešenja.

Izvor: B92
Podeli

Na snimku do kojeg je došao B92 čuje se svađa direktora niške Toplane i gradskog većnika.

Direktor Toplane tvrdi da je pod torturom člana gradske skupštine, koji zahteva od njega da promeni celokupnu upravu nasleđenu od Demokratske stranke, a većnik poručuje da sa menadžmentom koji je stvorio dugove i probleme ti problemi ne mogu da budu rešeni.

Na sastanku su, pored ostalih predstavnika Toplane, bili i direktor ovog preduzeća, zamenik gradonačelnika i gradski većnik, svi iz Srpske napredne stranke, ali su nesuglasice počele već na početku razgovora.

Teme je predložio zamenik gradonačelnika - finansijsko stanje, curenje u sistemu, naplata, i o njima nije bilo većih nesuglasica, ali su kadrovska rešenja, izgleda, bila sporna.

Od priče da postoji višak zaposlenih, došlo se do podatka da su primljeni novi radnici, ali da direktor to nije uradio onako kako se od njega očekivalo.

Većnik Banđur zamerio je direktoru što je primio i nastavlja da zapošljava decu rukovodilaca, a direktor je naveo da je pod pritiskom da smeni kadrove demokrata, iako on tvrdi da za svog pomoćnika i dva zamenika nema adekvatnog čoveka u svojoj stranci.

Kad su na red došla kadrovska rešenja, većnik Banđur sukobio se i s predsednikom UO Toplane, koji je inače član SPS-a.

U razgovoru se čulo i da je to hoće li Nišlije imati grejanje koalicioni i kadrovski problem.

Tri dana posle sastanka, smirile su se strasti učesnika. Kažu da nije reč o sukobu, već o nesaglasju povodom toga kada bi trebalo promeniti nasleđeni menadžment iz Demokratske stranke i ko može da dobije posao u Toplani.

Sastanak se završio tako što su direktor Toplane i gradski većnik jedan drugom zapretili medijima i obojica su uvereni da će javnost biti baš na njihovoj strani.

Ceo snimak možete poslušati ovde:

strana 1 od 201 idi na stranu