Radikali palili zastave EU, SAD...

Funkcioneri i pristalice SRS su ispred zgrade predsedništva Srbije zapalili i iscepali zastave EU, SAD, NATO-a i Kosova zbog oslobađanja Ramuša Haradinaja.

Izvor: B92

Petak, 30.11.2012.

13:21

Default images

Oni su pozvali predsednika Srbije Tomislava Nikolića da podnese ostavku zbog "izdajničke politike".

"Haški tribunal juče je izabrao novog premijera Kosova Ramuša Haradinaja. Haški tribunal i njegove sudije su izvršioci naloga, kao pas koji ujeda i zato ne treba da se ljutimo na tribunal nego na nalagodavce, SAD, EU, Nemačku, Francusku, NATO i ostale naše neprijatelje", rekao je funkcioner SRS Nemanja Šarović.
(Foto: Tanjug)
Šarović je kao monstruoznu ocenio izjavu potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da Srbija neće preživeti bez EU.

"Tako ni Hitler nije govorio, EU ili smrt. Postoji alternativa i to je Rusija, latinoameričke zemlje i tradicionalni prijatelji Srbije", dodao je on.

Kako je rekao, zastave SAD, EU i NATO-a pale jer se ne boje njih ni njihovih slugu koji su na vlasti i u predsedništvu Srbije.
(Foto: Tanjug)
Na skupu SRS okupilo se nekoliko stotina pristalica te stranke, a jake snage policije nisu radikalima dozvolile da protest održe baš ispred zgrade predsedništva nego su ih zaustavili između skupštine grada i predsedništva.

"Nikoliću, ti si bedan izdajnik, a predsednik svih slobodnih Srba je Vojislav Šešelj. Sad Srbija neće preživeti ako na vlasti ostane izdajnički režim Nikolića, Dačića i Vučića. Nikoliću, podnesi ostavku, jer si izdajnik u rukama Zapada, ali pošto on to neće da učini, srušićemo i njega i Dačića i Vučića", rekla je funkcionerka SRS Nataša Jovanović.
(Foto: Beta)
Funkcioner SRS Milorad Mirčić kazao je da je Nikolić najveći izdajnik od kad je srpskog roda, jer je izdao Vojislava Šešelja.

"Moramo da skinemo izdajnike sa vlasti i ujedinimo se na putu Vojislava Šešelja", naveo je Mirčić i pozvao građane da iskažu otpor "izdajničkoj vlasti".
(Foto: Tanjug)
Okupljeni su vikali "Tomo ustašo" i nosili transparente sa likom Vojislava Šešelja i Slobodana Miloševića i stranačke zastave.

Posle protesta ispred zgrade predsedništva krenuli su u protestnu šetnju Bulevarom kralja Aleksandra. Za saobraćaj je privremeno zatvoren deo trake prema Vukovom spomeniku, kojim se kreće kolona pristalica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: