Nikolić: Neću terati Srbe ni na šta

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da neće primoravati Srbe sa severa Kosova da rade ono što nije u njihovom interesu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.11.2012.

15:02

Default images

Nikolić je novinarima u Kraljevu izjavio, povodom svojih razgovora s političkim liderima Srba sa severa Kosova i Metohije, u sredu, da je ostavljeno vreme da se ono što se tehnički dogovara u vezi sa upravljanjem administrativnim prelazima na severu Kosova napiše i da dogovoreno potpišu Beograd, Priština i Brisel.

"Mi smo verbalno obavešteni da mnogo toga što se dogovara neće biti primenjivano na severu KiM. Hajde da vidimo sve na papiru, pa da se onda ljudi na severu KiM, kojima možda narod veruje i više nego meni, izjasne o tome. Ja neću pritiskati nikoga da prihvati nešto što nije u njegovom interesu", rekao je Nikolić. On smatra da bi ishodom tih razgovora trebalo da budu zadovoljni i predstavnici Srba sa severa Kosova i on sam, kao predstavnik svih Srba. Podsetimo, predsednici četiri opštine sa severa Kosova i Metohije izjavili su juče posle sastanka s predsednikom Nikolićem da će prihvatiti realizovanje sporazuma Beograda i Prištine ukoliko im se bude garantovala da neće morati da plaćaju carinu Prištini i da neće morati da uzimaju kosovske tablice i lična dokumenta. Takođe, danas je održana zajednička sednica četiri skupštine opštine sa severa Kosova, na kojoj je poručeno da se zahteva da se sporazumi koji su sklopljeni između Beograda i Prištine u Brisleu, pre primene, stave pred Ustavni sud Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: