"Haradinaj je potreban MZ"

Međunarodna zajednica želi da preko Ramuša Haradinaja institucionalno kontroliše ekstremni deo Albanaca na Kosovu, kaže Rada Trajković.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 29.11.2012.

10:17

Default images

"Ramuš Haradinaj je potreban Međunarodnoj zajednici na prostoru KiM, u smislu njegovog institucionalnog angažmana. Ja mislim da će međunarodna zejednica najverovatnije računa da će preko Haradinaja i Tačija potpuno kontrolisati taj ekstremni deo Albanaca, koji su suštinski pretnja po stabilnost regiona", rekla je poslanica Jedinstvena srpske liste u skupštini Kosova.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić kaže da bi Vlada Srbije trebalo da bude veoma obazriva i da dobro razmisli da li da nastavi razgovore sa Prištinom.

Pantić je rekao da je poslednja presuda Haškog tribunala još jedan pokazatelj da je međunarodno pravo u potpunosti pogaženo i da je međunarodna zajednica rešenja da Srbe proglasi jedinim krivcima za sve zločine koji su počinjeni na teritoriji bivše SFRJ. Prema njegovim rečima, resuda Haradinaju nije iznenađenje uzimajući u obzir činjenicu da je Tribunal pre nekoliko dana oslobodio i hratvatske generale Mladena Markača i Anta Gotovinu.

Podsetimo, Haški tribunal oslobodio je ranije danas bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja, Idriza Baljaja i Ljahija Brahimija. Veće sudija, koje su činili Džastis Bakone Moloto iz Južne Afrike, Barton Hol sa Bahama i belgijski sudija Gi Delova, ustanovili su da je bilo zločina u Jablanici, ali da trojica optuženih bivših komandanata OVK za njih nisu odgovorni zbog čega su ih oslobodili svih tačaka optužnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: