PR: Euforija, pucnji i vatromet

Elektronski mediji na Kosovu su pod naslovima "Nevini" objavili vest da je Hag oslobodio Ramuša Haradinaja. Haradinaj stigao u Prištinu.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.11.2012.

09:49

Default images

Praćenje izricanja organizovano je na trgovima, na kojima su prethodnih dana postavljeni bilbordi s Haradinajevim likom uz natpis "Svetlog obraza napred".

Kada je sudsko veće saopštilo odluku, počeli su slavlje i vatromet, a bilo je i suza. Čuli su se i pucnji iz vatrenog oružja. Među okupljenima su bili i najviši zvaničnici Alijanse za budućnost Kosova,

"Prezadovoljni smo presudom. Sada slede svečani doček i uključivanje Haradinaja u politički život Kosova na veoma odgovornom nivou", rekao je Besnik Tahiri, savetnik Haradinaja i član predsedništva Alijanse.
Foto: Tanjug
Kako javlja Tanjug, vatromet uz koji se slavilo na Trgu majke Tereze trajao je duže nego prethodnog dana na proslavi Dana zastave i stote godišnjice države Albanije, koja je održana na istom mestu.

Građani nose majice s Haradinajevim likom i s natpisima "lider koji drži reč" i "čistog obraza".
Foto: Beta, AP
Građani i političari na Kosovu su očekivali da će bivši komandant OVK biti oslobođen optužbi Haškog tribunala, pa se sprema svečani doček, a spominje se i mogućnost da Haradinaj bude novi kosovski premijer.
Foto: Tanjug
U Prištini se ovih dana moglo čuti da će odmah nakon njegovog povratka, Haradinajeva i Tačijeva stranka postići zajednički sporazum o novoj vladajućoj koaliciji, po kojem se predviđa premijersko mesto za Haradinaja.

Optužnica za Haradinaja ticala se zločina koji su počinjeni od 1. marta do 30. septembra 1998. u vreme kad je on bio komandant takozvane operativne zone Dukađin (Metohija).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: