Dveri najavile hajku na haški lobi

Beograd -- Pokret Dveri ocenjuje da zbog oslobađanja Haradinaja treba pozvati na odgovornost "sve haške lobiste" u Srbiji i najavlje i spisak odgovornih za "hašku izdaju".

Izvor: Beta
Podeli

"Pokret Dveri poziva na odgovornost sve haške lobiste u Srbiji, počev od političara, zapadnih agentskih takozvanih NVO organizacija, do medijskih kuća koje je taj nakaradni tribunal instalirao u Srbiji", navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri su zatražile i da se hitno i bezuslovno prekine saradnja s Tribubalom u Hagu, da se haški činovnici proteraju iz Srbije i da za veleizdaju odgovaraju svi političari, nevladine organizacije i pojedinci koji su sarađivali s Tribunalom koji Dveri nazivaju "zločinačkom institucijom".

Taj pokret je dodao da je počeo da sastavlja spisak odgovornih državljana Srbije u slučaju "haška izdaja" i da će ga predočiti javnosti narednih dana.

"Svi oni će pred licem pravde odgovarati za nacionalnu veleizdaju", navode Dveri.

Podsetimo, u Haškom tribunalu su danas, drugi put, oslobođeni svih tačaka optužnice bivši komandanti OVK Ramuš Haradinaj, Idriz Baljaj i Ljahi Brahimi, koji su se teretili, u ponovljenom postupku za šest tačaka optužnice za zločine nad Srbima i nealbancima u logoru OVK Jablanica.

strana 1 od 31 idi na stranu