Skupština nastavlja sutra o budžetu

Skupština Srbije je, nakon 12 sati, završila rad za danas. Poslanici će sutra nastaviti raspravu o amandmanima na predloženi budžet za 2013.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.11.2012.

22:28

Default images

Predsedavajuća Vesna Kovač raspravu je prekinula pošto su to tražili poslanici opozicionih DS i DSS, koji su naglasili da nema smisla da se raspravlja u "sitne sate", kao i da poslanici moraju da se pripreme za sledeću tačku dnevnog reda, o kojoj će se sutra raspravljati pošto završe pretres amandmana na predlog budžeta.

Pored rasprave o budžetu, na koji je uloženo oko 120 amandmana, u Domu Narodne skupštine poslanici su "propitivali" članove vlade, a najviše su ih zanimala pitanja u vezi sa borbom protiv korupcije i kriminala, nastavka saradnje s Haškim sudom posle oslobađajućih presuda hrvatskim generalima Anti Gotovini, Mladenu Markaču i bivšem komandantu OVK Ramušu Haradinaju.

Isprovocirani odlukom predsedavajuće sednicom Vesne Kovač (URS) da oduzme reč poslaniku DS Janku Radakoviću koji je sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem želeo da polemiše, a ne da mu postavi još jedno pitanje, poslanička grupa demokrata je napustila sednicu.

Pošto su iscrpljena sva pitanja za ministre, na koje je, uglavnom, odgovarao Vučić, nastavljena je rasprava o amandmanima na predloženi budžet, a poslanici DS su se vratitli u salu.

Kako je najavila predsedavajuća Kovač, poslanici će sutra, pošto pretresu preostale amandmane na budžet, preći na sledeću tačku, odnosno izmene i dopune Zakona o porezu na dobit pravnih lica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: