Dulić i Malovićeva podneli ostavke

Beograd -- Poslanici Demokratske stranke i bivši ministri Oliver Dulić i Snežana Malović podneli su ostavke na poslanički mandat u Skupštini Srbije.

Izvor: B92, Beta, Tanjug
Podeli

Na svom nalogu na Tviteru Dulić je napisao: "Poslušao predsednika, preuzeo svoj deo odgovornosti, vratio poslanički mandat, hvala svima na saradnji i pozdrav, ortoped Dulić je tu ako zaboli".

Dulić je na Tviteru svoju ostavku obrazložio rekavši "da mu je jasno da je samo nekoliko meseci posle izbora, percepcija o radu mojih kolega iz Vlade i mene potpuno drugačija, zbog brutalno lažljive negativne kampanje vođene kroz režimske tabloide, neosnovanih i nekorektnih osporavanja od strane naših naslednika, kao i zbog montiranih institucionalnih procesa za potpuno banalne stvari, praćenih medijskom histerijom. Radio sam najbolje što sam mogao, nikada nisam kršio zakon i moral i za tu istinu mi ostaje da se borim u institucijama. Ostajem član DS, angažovan u meri u kojoj novo rukovodstvo to od mene bude očekivalo", napisao je Dulić i dodao da je percepcija o radu DS-a bila potpuno drugačija nego danas, kao što bi bila drugačija i da dotadašnji koalicioni partneri nisu napravili koaliciju s dotadašnjom opozicijom.

Predsednik Administrativnog odbora Skupštine Srbije Zoran Babić rekao je danas agenciji Beta da je primio ostavke Olivera Dulića i Snežane Malović na poslaničke funkcije.

Dulić je precizirao da je tim činom želeo da pomogne svojoj stranci da ubuduće bude prepoznata kao partija u kojoj se vrednuju rad i rezultati, ali se i preuzima odgovornost i koja zbog toga zavređuje da joj se vrati poverenje građana na narednim izborima.

Prema rečima Dulića, koji je bio ministar za zaštitu živote sredine i prostorno planiranje u vladi Mirka Cvetkovića, u maju, po završetku parlamentarnih izbora, percepcija građana o radu DS bila je potpuno drugačija nego danas, kao što bi bila drugačija i da dotadašnji koalicioni partneri nisu napravili koaliciju s tadašnjom opozicijom.

"Bio sam na čelu jednog od ministarstava koje je uspešno vodilo ogromne projekte i postiglo velike napretke“, rekao je Dulić, ali i naglasio da mu je "jasno da je samo nekoliko meseci posle izbora percepcija o radu njegovih kolega iz vlade i njega lično postala potpuno drugačija".

Razlog tome je, kako je ocenio, “brutalno lažljiva negativna kampanja vođena kroz režimske tabloide, neosnovano i nekorektno osporavanje od strane onih koji su ih nasledili u vladi, kao i zbog montiranih institucionalnih procesa za potpuno banalne stvari, koje su bile praćene medijskom histerijom“.

"Radio sam najbolje što sam mogao, nikada nisam kršio zakon i moral i za tu istinu mi ostaje da se borim u institucijama“, zaključio je Dulić, koji je bio i predsednik parlamenta od 23. maja 2007. do 25. juna 2008. godine.

Dragan Đilas je u nedelju uveče na vanrednoj izbornoj skupštini DS, na kojoj je izabran za predsednika stranke, rekao da "svi ministri koji su sedeli u vladi koja nije dobila od građana prelaznu ocenu treba da razmisle da li i dalje treba da sede u parlamentu i predstavljaju DS, i to bez obzira na to što su neki od njih dobro radili svoj posao".

Dan posle te izjave u javnosti se postavilo pitanje na koga je Đilas mislio. Dragan Šutanovac je rekao da se ne oseća prozvanim, Goran Ćirić i Božidar Đelić su podržali Đilasov stav, dok je Dragoljub Mićunović shvatio da se ta poruka odnosi na Vuka Jeremića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 201 idi na stranu