I "Šiptarov" saradnik učesnik tuče

Beograd -- Učesnici tuče na utakmici Pionirske lige neće snositi posledice, piše Blic, a Kurir otkriva da je jedan od učesnika bio blizak saradnik Dušana Spasojevića.

Izvor: Blic, Kurir
Podeli

Reč je, kako piše Kurir, o Loranu Miliću, zvanom Locko, prijatelju Dušana Spasojevića zvanog Šiptar, ubijenog vođe “zemunskog klana”.

Jedan od očevidaca tuče na utakmici dečije Pionirske lige između Bežanije i OFK Beograda ispričao je za Kurir da su se pre tuče roditelji dece koja su igrala utakmicu posvađali na tribinama, a da je do tuče došlo tek kada se pojavio Milić sa čovekom koji je bio veoma sličan njemu.

Milić je, piše dalje Kurir, od ranije dobro poznat policiji- hapšen je u akciji "Sablja" koja je usledila nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, njegovo ime nalazi se u Beloj knjizi MUP-a u kojoj je označen kao pripadnik "zemunskog klana". Takođe, ranije se pisalo i da je bio "čovek od poverenja" Dušana Spasojevića.

Uhapšen je i u aprilu 2005, pod optužbom da je iznuđivao novac od vlasnika "Maksis taksija", ali je ubrzo oslobođen.

S druge strane, Blic piše da niko, a ne samo Milić, od učesnika tuče pred decom neće snositi posledice, iako je očigledno da je bila reč o kršenju Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

Posebno je šokiralo saopštenje Fudbalski savez Srbije, piše Blic i navodi da je iz FSS-a saopšteno "da su ljudi iz Bežanije dobro organizovali utakmicu id a nemile scene nisu uticale na razvoj događaja na terenu, pa samim tim ni sa takmičarske strane nema nikakvih zagonetki".

Podsetimo, u tuči na tribinama, koja se dogodila u nedelju, učestvovala su najmanje četvorica muškaraca, roditelja.

Drugi pišu

Tadić u Savetu Evrope?

Beograd/Strazbur -- U Strazburu se nezvanično govori da bi bivši predsednik Srbije Boris Tadić mogao da zameni Jaglanda na mestu generalnog sekretara Saveta Evrope, pišu "Novosti".

Drugi pišu subota 24.11. 21:06 Komentara: 91
strana 1 od 21 idi na stranu