"Za Mrku i Velju sajt ne postoji"

Kompletne informacije o svom radu, uprkos zakonskoj obavezi, nije objavilo ukupno osam ministarstava, zbog čega je poverenik pokrenuo postupak pred sudom.

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 28.11.2012.

10:39

Default images

Kako pišu Novosti, kompletne informacije o svom radu, uprkos zakonskoj obavezi, nije objavilo ukupno osam ministarstava. To je razlog zbog koga je poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić od Ministarstva pravde zatražio pokretanje prekršajnog postupka protiv odgovornih u ovim državnim organima.

Na spisku neodgovornih ministarstava posebno su istaknuta dva - za saobraćaj i građevinarstvo i urbanizam, koje vode Milutin Mrkonjić i Velimir Ilić. Poverenik je ova dva sektora posebno istakao, jer uopšte nemaju informatore s propisanim informacijama.

Ostalih šest resora (omladine i sporta, rada, spoljnih poslova, regionalnog razvoja i lokalne samouprave, zdravlja i energetike), objavili su ”tanke” izveštaje - nepotpune i bez propisane forme.

"Uglavnom u njima nedostaju informacije o planovima i realizaciji budžeta, javnim nabavkama, stvarnom broju zaposlenih, ali i o onima koji se angažuju po potrebi", nabraja zamenik poverenika za informacije od javnog značaja Stanojla Mandić.

"Informatorima fale i podaci o uslugama koje pružaju ministarstva, kao i o državnoj pomoći i isplaćenim zaradama", dodala je ona.

U ministarstvima koja nisu objavila podatke, međutim, opovrgavaju svoju krivicu i kažu da je deo podataka objavljen.

"Informator imamo. Jeste kratak, ali dopunićemo ga podacima koji nedostaju", rečeno je "Novostima" u Ministarstvu građevinarstva.

Ni njihove kolege zadužene za saobraćaj ne smatraju da podaci koje su objavili ne odgovaraju zakonu. Štaviše, ističu da nema razloga za prijavu, jer su za objavljene podatke dobili petice od Digitalne agende.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: