Novi Sad: Jurili učenika sekirom?

Novi Sad -- Dvojica mladića, od kojih je jedan bio naoružan sekirom, upala su u dvorište novosadske Tehničke škole "Pavle Savić", piše portal 021. Direktorka negira izgred.

Izvor: Tanjug, 021
Podeli

Njihova meta bio je učenik te škole koji je, zahvaljujući brzoj reakciji, uspeo da izbegne napad.

Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju je najverovatnije navijački obračun. Naime, učenik koji je bio meta napadača navijač je FK "Vojvodina" i imao je na sebi duksericu sa obeležjima tog kluba.

Novosadska policija je ubrzo nakon incidenta uhvatila jednog napadača, a poznat je i identitet drugog napadača.

Novosadski portal 021 podseća da je pre samo nekoliko nedelja petnaestogodišnji K. V. iz Kaća u Mašinskoj školi nožem izbo dvojicu starijih mladića koji su ga, kako se ispostavilo, mesecima zlostavljali i svakodnevno maltretirali.

Direktorka Srednje tehničke škole "Pavle Savić" u Novom Sadu Vesna Bursać izjavila je Tanjugu da nikakve jurnjave sa sekirom u ruci nije bilo u dvorištu te škole.

Bursaćeva je objasnila da je do incidenta u dvorištu te škole došlo juče u prepodnevnoj smeni, za vreme odmora između šestog i sedmog časa, ali da niko od učenika nije bio ugrožen, niti napadnut.

"Fizičko obezbeđenje škole primetilo je u dvorištu dvojicu mladića koji nisu učenici naše škole i kada je čovek iz obezbeđenja krenuo prema njima, primetio je da jedan od mladića ima nešto u džepu i da se čudno ponaša", kazala je Bursaćeva.

Prema njenim rečima, čovek iz obezbeđenja škole potom je odmah pozvao policiju. Bursaćeva je navela da su dvojica mladića, kada su čula policijske sirene, pobegla iz školskog dvorišta, ali je jednog od njih policija ubrzo uhvatila.

"Nikoga ti mladići nisu jurili u školskom dvorištu, niti su vadili bilo kakve sekire, a kakve su im bile namere, to zaista ne znam", kazala je direktorka škole, dodajući da se nastava u školi potpuno normalno odvijala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 115 idi na stranu