Niš i Novi Sad bez vrha policije

Dva ubistva i jedno ranjavanje tokom vikenda u Nišu ponovo su povod da se postavi pitanje kada će ovaj grad konačno dobiti načelnika policije.

Izvor: B92

Utorak, 13.11.2012.

16:49

Default images

Sem Niša, još jedan veliki grad u Srbiji nema prvog čoveka policije već više od tri godine, to je Novi Sad.

Čekanje u redu za pljeskavicu se za Marka C. iz Niša završilo kobno, dok je mladić koji je bio sa njim zadobio lakšu povredu ruke. Otprilike istovremeno, u obližnjem selu Vrtište, jedan muškarac ubijen je iz puške.

Jedna jedina patrola policije je noću zadužena za najveću gradsku opštinu u Nišu, pa ne čudi što je bezbednost u gradu na veoma niskom nivou. Iz policijskog sindikata ponovo upozoravaju da je najveći problem to što drugi najveći grad u Srbiji čak tri godine nema načelnika policije.

Deficit policijskih službenika evidentan je i u Novom Sadu, gde je, prema podacima sindikata, popunjeno svega 60 odsto kapaciteta. I novosadska policija već tri godine funkcioniše bez prvog čoveka, iako je mnogo puta najavljivano da će sadašnji vršilac dužnosti, Stevan Krstić, biti postavljen za načelnika.

Stanje u policiji nije ništa bolje ni u Kragujevcu - tamo već više od meseca traje sukob načelnika policije i gradonačelnika Veroljuba Stevanovića, koji je čak najavio da će angažovati 2.000 "partijskih policajaca", koji bi trebalo da čuvaju građane Kragujevca od bahate policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: