Niš i Novi Sad bez vrha policije

Niš/Novi Sad -- Dva ubistva i jedno ranjavanje tokom vikenda u Nišu ponovo su povod da se postavi pitanje kada će ovaj grad konačno dobiti načelnika policije.

Izvor: B92
Podeli

Sem Niša, još jedan veliki grad u Srbiji nema prvog čoveka policije već više od tri godine, to je Novi Sad.

Čekanje u redu za pljeskavicu se za Marka C. iz Niša završilo kobno, dok je mladić koji je bio sa njim zadobio lakšu povredu ruke. Otprilike istovremeno, u obližnjem selu Vrtište, jedan muškarac ubijen je iz puške.

Jedna jedina patrola policije je noću zadužena za najveću gradsku opštinu u Nišu, pa ne čudi što je bezbednost u gradu na veoma niskom nivou. Iz policijskog sindikata ponovo upozoravaju da je najveći problem to što drugi najveći grad u Srbiji čak tri godine nema načelnika policije.

Deficit policijskih službenika evidentan je i u Novom Sadu, gde je, prema podacima sindikata, popunjeno svega 60 odsto kapaciteta. I novosadska policija već tri godine funkcioniše bez prvog čoveka, iako je mnogo puta najavljivano da će sadašnji vršilac dužnosti, Stevan Krstić, biti postavljen za načelnika.

Stanje u policiji nije ništa bolje ni u Kragujevcu - tamo već više od meseca traje sukob načelnika policije i gradonačelnika Veroljuba Stevanovića, koji je čak najavio da će angažovati 2.000 "partijskih policajaca", koji bi trebalo da čuvaju građane Kragujevca od bahate policije.

strana 1 od 115 idi na stranu