92 pripadnika VS dobilo stan

Naselje Stepa Stepanović u Beogradu dobilo je nove stanare - 92 pripadnika VS, od kojih su neki stan čekali i više od 20 godina, rešili su stambeno pitanje.

Izvor: Beta

Utorak, 13.11.2012.

07:25

Default images

U naselju, u kojem je nekada bila kasarna gradi se više od 4.000 stanova, a više od 900 pripada Vojsci. Ključeve je uručio ministar odbrane Aleksandar Vučić.

Četvoročlana porodica Matović posle tri decenije čekanja konačno je dobila krov nad glavom. Put je bio dugačak, od Zadra preko Danilovgrada, do Voždovca.

"Fin je je osećaj, mada ovo čekanje. Računam da je na ovo pitanje stavljena tačka", rekao je Milutin Matović, pukovnik VS.

"Presrećna sam, što kaže suprug načekali smo se dosta ali preserćana sam", rekle je njegova supruga Marija Matović.

Među novim stanarima je i petočlana porodica Ferlan. Posle 11 selidbi konačno su u svom stanu. Prvog dana puna kuća gostiju, među njima i ministar odbrane Aleksandar Vučić.

Filip i Stefan odabrali su svoj kutak.

"U dečijoj sobi ćemo namestiti plakar, a ovde ćemo njihove krevete na sprat, i mi smo imali krevete na sprat. Brat i ja smo imali krevete na sprat do neke 20 godine", kazao je Dragan Ferlan.
Tanjug
Posao započet u vreme mandata Dragana Šutanovca se nastavlja. Stambeno zbrinjavanje još je jedan od gorućih problema vojske, a Vlada će do kraja godine predstaviti još jedno rešenje za njega.

"Ja sam nekako jednako ponosan koliko su oni srećni što će sad sa svojim porodicama moći da žive konačno u svojoj kući, a ne kao podstanari i mi ćemo kao vlada Srbije podsticati iste ovakve akcije građevinske direkcije i Vlade", kaže prvi potpredsednik Valde Aleksandar Vučić.

"Očekujemo da ćemo do proleća sledeće godine svih 44 objekta završiti, svih 4.616 stanova, pripadnicima Vojske čestitam", rekao je Nebojša Šurlan iz Građevinske direkcije Srbije.

Širom Srbije Vojska ima nekretnine koje joj nisu potrebne. Problem je, međutim, kako naći investitora spremnog da gradi. Samo u Negotinu vrednost nekretnina je 19 miliona evra, ali nema zainteresovanih investitora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: