Dačić šalje Veljovića u diplomatiju

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio u intervjuu Blicu da je Miloradu Veljoviću, dosadašnjem direktoru policije, predložio da ode u diplomatiju.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 12.11.2012.

09:29

Default images

Dačić za Blic kaže i da još nije odlučio koga će predložiti za novog direktora policije, jer ima nekoliko ozbiljnih kandidata. Prema njegovim rečima, on će u narednih nekoliko dana odlučiti o tome kome će dati podršku, odnosno, koga će, kako zakon nalaže, predložiti Vlada.

Dačić je rekao da je zargovarao sa dosadašnjim direktorom policije Miloradom Veljovićem, koji je ranije najavio da će se kandidovati za reizbor na funkciju direktora policije, dodavši da mu je predložio da pređe u diplomatiju. "Konkurs će biti raspisan u četvrtak, videćemo ko će se sve prijaviti", kazao je Dačić. On je rekao i da će novi direktor policije, po stupanju na dužnost, birati svoj tim s kojim će raditi, a to se odnosi na načelnike policija.

Ministar policije i premijer Srbije još ranije je, podseća Blic, rekao da smene na vrhu policije nisu smene niti čistke, već da je to regularan proces regulisan zakonom.

On, međutim, nije hteo da komentariše aferu prisluškivanja Aleksandra Vućića i Tomislava Nikolića. "S Vućićem sam o tome razgovarao mnogo pre nego što je to izašlo u javnost. Mi smo apsolutno saglasni da ova pitanja moraju da se razjasne do kraja", kazao je Dačić i naveo da istragu o tome dalje vode Tužilaštvo kao i Sektor za unutrašnje kontrole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: