Vlada ipak (ne)odlučuje o zaradama

Vlada bi trebalo danas da donese rešenje o ograničenju maksimalnih zarada u javnom sektoru. Državni zvaničnici poručuju da je cilj da se ograniče najveće plate.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.11.2012.

07:58

Default images

Međutim, sindikati zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije protestovali su u sredu ispred zgrade Vlade sa zahtevom da se iz Zakona o utvrđivanju maksimalne zarade u javnom sektoru izuzmu zaposleni u komunalnom sektoru.

Oglasio se ministar privrede i finansija Mlađan Dinkić, koji je obećao da će tako i biti.

"Zakon je bio namenjen za ograničavanje prekomernih plata, pre svega, onih koje su u menadžmentu javnih preduzeća, a nije bio namenjen ljudima koji su sa relativno nižim primanjima, tako da ćemo izuzeti taj član zakona. Verovatno ćemo dati i amandman na sam zakon, koji je već usvojen, i promeniti ga sa svim ovim zakonima koji idu u Skupštinu", kazao je Dinkić.

Međutim, predsednik granskog sindikata Nezavisnost Milan Simić za B92 kaže da usmene garancije ne znače ništa i najavljuje nastavak protesta.

"Mi nismo još uvek dobili nikakve pisane garancije od strane Ministarstva finasija. Juče smo imali pregovore dva sindikata na kojima je dogovoreno da bi zaključak koji ide na Vladu trebalo da bude uređen i da nam bude dostavljen danas. To bi trebalo da bude jedna pisana garancija kako bi mi odložili naše aktivnosti, koje smo najavili za ovaj petak 9., ali i za 16. i 26. novembar. Međutim, mi još uvek nemamo nikave garancije pa naše aktivnosti nećemo još da odložimo", kaže Simić.

Ministar prosvete Žarko Obradović najavio je da bi na današnjoj sednici Vlade trebalo da bude ponuđeno rešenje koje će sprečiti da budu ugrožene zarade zaposlenih u javnom sektoru s najnižim primanjima.

Međutim, kako nezvanično saznajemo, ova tema čak nije na dnevnom redu. Da li će se danas doneti rešenje o ograničenju zarada, znaćemo tek kada sednica počne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: