Oštrije mere bezbednosti Nikolića

Beograd -- Nakon afere s prisluškivanjem i presecanja kolone automobila u pratnji Tomislava Nikolića, u Predsedništvu Srbije su pooštrene mere bezbednosti, piše Pres.

Izvor: Press
Podeli

Kako piše taj list, u zgradu na Andrićevom vencu više se ne može ući s mobilnim telefonom.

Pres podseća da je za ulazak u zgradu Predsedništva ranije bilo dovoljno da se ostavi lična karta na prijavnici i da se prođe kroz metal-detektor. Međutim, sada su postavljena nova pravila, zbog pomenutih afera.

Po njima, svi gosti obavezni su da na ulazu u zgradu isključe mobilne telefone i da aparate predaju obezbeđenju.

U Nikolićevom kabinetu navode da predsednik svakodnevno dobija izveštaje od BIA, kao i da su nakon otkrivanja toga da mu se prisluškuje telefon preduzete mere kako bi razgovori predsednika države bili zaštićeni. To, kako ističu u Nikolićevom kabinetu, ne znači da šef države neće insistirati na rasvetljavanju afere u kojoj su on i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić prisluškivani.

Nikolićevi saradnici ističu da, kada su u pitanju ove teme, predsednik najviše poverenja ima u Aleksandra Vučića, s kojim uvek razgovara u četiri oka.

Na Andrićevom vencu ističu i da "predsednik funkcioniše normalno" i da je jedina razlika što sada nema mogućnost da se kreće bez obezbeđenja. Oni ističu da, uprkos upozorenjima, predsednik države ne želi da promeni tim ljudi koji ga čuvaju, kao i da ne pristaje na to da ga, umesto policije, čuvaju pripadnici elitne vojne jedinice "Kobre", koje su brinule o bezbednosti bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

Zbog pooštrenih mera bezbednosti na oprezu je i obezbeđenje predsednika Skupštine Nebojše Stefanovića. Kako navode izvori "Presa", Stefanović je ovih dana išao na rođendansku proslavu prijatelja, koja je organizovana u jednom beogradskom kafiću.

Pre nego što je stigao na mesto slavlja, kafić su obišli članovi obezbeđenja, a kada je prvi čovek parlamenta stigao, nisu se odvajali od njega.

I u Vladi Srbije je poslednjih dana došlo do toga da ministri izbegavaju da o ozbiljnim stvarima rzgovaraju telefonom, a važne informacije razmenjuju isključivo u direktnim razgovorima, piše "Pres", pozivajući se na svoj izvor.

strana 1 od 21 idi na stranu