Senat "plav", povratak Kenedija

Demokrate su uspešno odbranile pozicije u američkom Senatu, a republikanci u Domu predstavnika. Na visokoj poziciji u SAD ponovo i jedan Kenedi.

Izvor: B92

Sreda, 07.11.2012.

04:42

Default images

Kako javlja CNN, nakon rezultata koji su stigli u prvih pet sati prebrojavanja glasova, a posle pobede kandidatkinje demokrata za senatora Misurija Kler Mekejskil nad Todom Ejkinom, republikanci su izgubili i matematičku šansu da povrate nadmoć u Senatu.

Republikanci su se nadali da će uspeti da preuzmu nekoliko mesta u Senatu, ali su ih nesmotrene izjave i oštri napadi konkurenata u medijima koštali potrebnih glasova.

Među onima koji su sami sebe pokopali bio je baš i Tod Ejkin, koji je izazvao buru rekavši da ni u slučaju silovanja ne treba dozvoliti ženama abortus.

Slično je u trci za mesto senatora Indijane prošao Ričard Mardok poznat po tome što je podigao javnost na noge izjavom da je "trudnoća posle silovanja delo Boga".

Mnoge Amerikance su porazi dvojice spornih kandidata prilično obradovala, a na odbravanje će naići i činjenica da se porodica Kenedi posle dvogodišnjeg odsustva ponovo vratila u politički vrh SAD, odnosno u Kongres.

Džozef Kenedi III, 32-godišnji unuk Roberta F. Kenedija, pobedio je svog republikanskog rivala u trci u Masačusetsu za mesto u Domu predstavnika.

"Ovo je neverovatan trenutak za mene. Presrećan sam, ponosan i spreman za posao", rekao je mladi Kenedi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: