Romni: Čestitam i želim sreću Obami

Republikanski kandidat Mit Romni čestitao je izbornu pobedu Baraku Obami govorom pred svojim pristalicama u Bostonu.

Izvor: B92

Sreda, 07.11.2012.

06:55

Default images

Posle izuzetno izjednačene trke Romni nije uspeo da vrati na republikansku stranu dovoljan broj država, iako je po broju glasova bio potpuno poravnat sa predsednikom.

Romni je na završni govor došao sa kompetnom, izuzetno brojnom porodicom, a sačekale su ga ovacije priličnog broja pristalica. Romni je poželeo sreću Obami i pozvao svoje pristalice da prevaziđu političke razlike sa demokratama.

"Upravo sam zvao Obamu i čestitao mu na izbornoj pobedi. Zaslužili su je. Žalim mu sreću u naredne četiri godine i da dobro vodi našu zemlju", rekao je Romni, pre nego što su ga prekinule ovacije

Usledile su zahvalnice potpredsedničkom kandidatu polu Rajanu, porodici i svima koji su učestovali u kampanji.

"Hvala Polu Rajanu na pomoći u kampanji. On je, uz moju suprugu En najbolji izbor koji sam napravio u životu. Nadam se da će sa svojim intelektualnim i moralnim vrednostima nastaviti da služi SAD.

Hvala i En, mojoj predivnoj ženi, bila bi sjajna prva dama SAD. Za mene je to već veoma dugo. Hvala mojim sinovima i njihovim porodicama na podršpci tokom kampanje. Hvala i timu koji je vodio kampanju. Toliko su se potrudili za mene, ali i zemlju koju volimo
".

Romni se posle toga direktno obratio biračima.

"Naša nacija je na ključnoj tački, ne smemo sada da se delimo. Svi moramo da se trudimo da zadržimo najvažnije vrednosti ove zemlje i svako treba da dâ sve od sebe za dobrobit naše zemlje. Verujem u Ameriku i njene ljude. Ovi izbori su gotovi, ali naši principi opstraju. Principi na kojima je ova zemlja nastala treba da budu vodilja ka boljoj ekonomiji. Pol Rajan i ja smo dali sve od sebe, znate to dobro, ali narod je odabrao drugog kandidata i sve što možemo sada je da se pomolimo za njega, da bi omogućio Americi bolju budućnost".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: