Dačić: U toku su istrage

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio da je u toku istraga u vezi sa incidentima o prisluškivanju i o ometanju kolone predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Izvor: B92

Utorak, 06.11.2012.

11:29

Default images

Ako se utvrdi bilo čija odgovornost, onda će taj tu odgovornost i snositi, bilo da je reč o procesu pred sudovima i Tužilaštvom, bilo da je reč o sankcijama u okviru MUP-a, rekao je Dačić, koji je i ministar unutrašnjih poslova.

"U toku je istraga o tome šta se desilo. Reč je o pokušaju presecanja kolone predsednika Nikolića. Tom problemu treba prići kao i kod svakog drugog takvog incidenta, bez obzira ko je učesnik u svemu tome", rekao je Dačić srpskim novinarima u Rimu.

"U svakom slučaju, za to postoje nadležne službe i istrage se vode nezavisno od bilo kakvih napisa u medijima", rekao je premijer.

Povodom slučaja prisluškivanja predsednika Srbije i potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, Dačić je podsetio da je u toku zvanična istraga.

"Vodi se zvanična istraga o tome da li je bilo zahteva za skidanje listinga ili ne. O tome vodi istragu i Služba unutrašnje kontrole MUP Srbije. Za sada nisam informisan o tome da li se te istrage završene i kada se vratim u zemlju videću dokle je sve to stiglo", rekao je Dačić srpskim novinarima u Rimu.

MUP još traži "ključni papir"

Kako B92 nezvanično saznaje u MUP-u Srbije, policija i dalje traži nalog kojim je izdato naređenje da se pribavi listing telefonskih razgovora državnog vrha.

U policiji kažu da oni od samog početka nemaju taj papir i da im je neophodan kako bi uopšte mogli da konkretizuju istragu o ovom slučaju.
Podsetimo, načelnik Uprave kriminalističke policije Srbije, general Rodoljub Milović, demantovao je u izjavi za "Novosti" da je on naložio prisluškivanje prvog potpredsednika vlade i predsednika države.

Upravo je Aleksandar Vučić Milovića označio kao odgovornog za potpisivanje naloga za prisluškivanje.

Treba napomenuti i da se, osim afere prisluškivanja, još ništa zvanično nije saznalo o incidentu na auto-putu, u kom je automobil Ministarstva unutrašnjih poslova naleteo na kolonu predsednika države Tomislava Nikolića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: