Veljović ispituje ko prisluškuje

Direktor policije Milorad Veljović najavio prekid bolovanja da bi istražio aferu prisluškivanja. Danas stiže i odgovor Telekoma na pitanje ko je potpisao nalog.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 04.11.2012.

23:36

Default images

Veljović za list Danas nije želeo da komentariše slučaj "dok ne bude upoznat sa detaljima", kao ni Dačićeve izjave o radu policije. On je najavio da će se ponovo kandidovati za čelno mesto srpske policije.

Ipak, direktor policije Milorad Veljović tvrdi za "Blic" da prisluškivanje ne postoji niti je prisluškivanja bilo. Tražiti listing i prisluškivati nečiju telefonsku komunikaciju su razlličite stvari, kazao je Veljović za "Blic".

Međutim, upravo zbog tog slučaja, Veljović je odlučio da prekine bolovanje i vrati se u ponedeljak na posao kako bi istražio "srpsku aferu Votergejt", kako su neki mediji nazvali incident s prisluškivanjem Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića.

Inače, kako piše "Blic", danas bi trebalo da stigne i izveštaj Telekoma o tome ko je potpisao nalog za prisluškivanje. Taj list podseća da je u petak u Telekom upućena unutrašnja kontrola policije koja je preuzela istragu, a kako saznaje "Blic", svi poslovi su stali jer se čeka okončanje afere. Izvor "Blica" tvrdi da je Vučiću dostavljena informacija da je u Telekom poslat nalog preko koga su listinzi uzimani i da je na njemu potpis Rodoljuba Milovića, načelnika Uprave kriminalističke policije, koga je Vučić u petak optužio da je potpisao nalog za njegovo prisluškivanje, odnosno za uzimanje listinga njegovog broja telefona.

Milović je, međutim, prema saznanjima "Blica", od Telekoma tražio sporni nalog, ali mu je rečeno da takav dokument ne postoji. Krugovi bliski ministru tvrde da u Telekomu nisu hteli da nalog pokažu Miloviću.

Zanimljivo je i da telefonski broj koji je praćen, a koji pripada potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću, već tri dana "nije dostupan". Vučić je juče, gostujući na Prvoj televiziji rekao da je neko tražio spisak ljudi sa kojima su on i Nikolić razgovarali, a da je kroz taj spisak mogao da dobije i njihovo kretanje, što je krucijalno za ceo slučaj, smatra on.

O aferi prisluškivanje bilo je reči i u emsiji Utisak nedelje na B92.

Kurir: Veza prisluškivanja i Miškovića

Miroslav Miškoviæ (Fonet, arhiva)
S druge strane, "Kurir" piše da je presretanje poziva počelo dva dana pošto je taj list pisao o ratu biznismena Miroslava Miškovića i Vučića.

Ova saznanja juče je potvrdio i sam Vučić, gostujući na Prvoj televiziji.

"U najmanje jedan, a možda i tri slučaja privatizacije čije je ispitivanje tražila EU uključen je vlasnik 'Delte' Miroslav Mišković. Ni Mišković, ni njegovi politički patroni, niti bilo ko drugi ne može da spreči procese u borbi protiv korupcije koji se vode. Da li vi mislite da ću ja danas-sutra da sednem s Miškovićem i kažem: 'Ajde, prijatelju, daj toliko i toliko para, pa da mi završimo ovaj naš sukob.' Ja vam sad kažem, to se neće tako završiti", kazao je Vučić Prvoj TV.

"Kurir" piše i da je do Vučića došla informacija da je u prisluškivanje umešan šef SBPOK-a Svetislav Bata Đurović. Još nema stopostotnog dokaza da je on taj zato što još nema papira, ali sve ukazuje na njega.

"Da li mislite da je slučajno to da je on baš sada, u trenutku kad se otkrila ova afera, uzeo odmor?", rekao je za "Kurir" izvor iz vrha Vlade.

Inače, Đurović je ranije u medijima pominjan kao školski drug odbeglog narko-bosa Darka Šarića, a njegovo ime navodno je na famoznom spisku putnika za Tursku koje je Šarić platio.

"Naravno, spisak je objavljivan u javnosti, ali prema nekim saznanjima, jedino ime koje je precrtano je baš Đurovićevo", navodi sagovornik "Kurira".

Taj list dodaje da je od istog sagovornika dobio još jednu informaciju - da se još jedan nekadašnji funkcioner MUP, danas zaposlen u BIA (ime poznato redakciji) pominje u ovoj aferi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: