Završena Tadićeva era u DS-u

Nakon odluke Borisa Tadića da se ne kandiduje za predsednika DS-a, političari uglavnom uzdržano komentarišu navodeći da je to unutrašnje pitanje demokrata.

Izvor: B92

Nedelja, 04.11.2012.

19:30

Default images

Šef poslanika URS-a Vladimir Ilić izjavio je, povodom odluke lidera DS Borisa Tadića da se ne kandiduje za predsednika demokrata, da je to stvar te stranke.

On je rekao da je Ujedinjenim regionima Srbije sasvim svejedno ko će biti novi lider demokrata.

"Što se tiče samog Borisa Tadića on je sam doneo takvu odluku, praktično je završena njegova era u DS i želim demokratama svakako sve najbolje", rekao je Vladimir Ilić iz URS-a.

Današnja sednica Glavnog odbora Demokratske stranke pokazala je da se u toj stranci ništa ne menja, izjavio je potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović.

"Ne želeći da se mešamo u unutrašnje stvari DS, očigledno je da se svi u toj stranci lepo slažu i da nema razlike među njima. Manje ili više, svi misle isto i ova sednica je pokazala da se u DS suštinski ništa ne menja", rekao je Stefanović.

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je večeras da je odluka lidera Demokratske stranke Borisa Tadića da se ne kandiduje za tu funkciju njegov lični čin i da se nada da će DS rešiti svoja unutarpartijska pitanja.

"Nadam se da će DS svoja unutarpartijska pitanja rešiti i da će, kao konstruktivna opozicija, pomagati državnu politiku Srbije i da će ispoljiti kreativnost na svim mestima u lokalnim samoupravama u kojima učestvuju u vlasti, a na korist svih građana Srbije", rekla je Đukić Dejanović..

Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski izjavila je da je odluka lidera Demokratske stranke Borisa Tadića da se ne kandiduje ponovo na funkciju lidera, unutrašnja stvar te stranke.

Filipovski je izjavila da na dešavanja u DS i nema "neki poseban komentar" i da smatra da je Tadić doneo tu odluku sagledavajući ukupne prilike u DS.

Predsednik DS Boris Tadić izjavio je na današnjoj sednici GO stranke da je na kraju ipak odlučio da se neće ponovo kandidovati za tu funkciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: